2010. január 16., szombat

Sajtos-tejfölös karaj




Itt a hétvége és megint lehet gondolkodni mi is legyen az ebéd. Valahogy úgy szoktuk meg, hogy hétvégén csakis hús kerülhet az asztalra(igaz apa szerint máskor is). Igen ám, de mégis milyen formában. Már kezdek kifogyni az ötletekből. Végül egy igen egyszerű, ámde mégis nagyon finom sajtos-tejfölös változatra esett a választásom. Elég régen volt már, és talán ezért is esett olyan jól. Én most sertés karajból készítettem el, de pulyka vagy csirke mellből is nagyon finom.


Hozzávalók:

6 szelet karaj(csirke v. pulyka mell)
tejföl
sajt

őrölt fehér bors
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
kakukkfű
olíva olaj


A hússzeleteket kicsit kiklopfolni, majd ízlés szerint mindkét oldalát sózni és megszórni a fűszerekkel.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, és meglocsolni egy kevés olíva olajjal. Erre ráhelyezni a hússzeleteket, és egy kicsit átforgatni hogy mindkét oldala olajos legyen.

Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb fél óráig sütni, majd kivenni a sütőből és átfordítani a húst a másik felére. Megkenni jól tejföllel, és megszórni reszelt sajttal.Végül vissza helyezni a sütőbe és szép pirosra sütni.

Én kukoricás rizzsel tálaltam, de a krumplipüré is remekül illik hozzá.

6 megjegyzés:

  1. Isteni lehetett! Nagyon jó a fűszerezése, ez nálunk is menő kaja. Ki is fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  2. Bizony isteni. Próbáltál már 1 tojást keverni a tejfölbe? Nagyon szépen összefogja a hús tetején, és gyönyörű piros lesz tőle.

    VálaszTörlés
  3. Szia.
    Mi ma pörköltet csinálunk,de a karaj se rossz ötlet,na majd mondom is Petinek.:))puszi és szép napot neked

    VálaszTörlés
  4. Andi!
    Én nagyon szeretek többféle fűszert használni egyszerre. Nagyon finom, nyugodtan próbáljad ki.:)

    VálaszTörlés
  5. Ani!
    Ennél még nem próbáltam tojást tenni a tejfölbe, de rakott dolgoknál én is teszek bele. Köszi az ötletet.:)

    VálaszTörlés
  6. Szia Réka!
    A pörkölt is nagyon finom, mi is szeretjük!!
    Szép estét Neked!!Puszi

    VálaszTörlés