2009. szeptember 18., péntek

Füstölt pulykapárizsi rántva



Ezen a héten kissé nosztalgikus hangulatban vagyok, és ez az ebédeken is meglátszik. Ma rántott párizsit készítettem, igaz hogy egy kicsit ízletesebb legyen füstölt pulykapárizsit használtam hozzá. Ezt is nagyon régen készítettem, pedig régen nagyon szerettem főleg főzelék mellé. Most krumplipürével, és párolt cukkinivel tálaltam, és nagyon ízlett. Lehet ez annak is köszönhető hogy már régen nem ettünk. Újra felveszem a menübe és főzelékkel, télen többször elkészítem majd.

szeletelt párizsi
liszt
tojás
zsemlemorzsa

olaj

A párizsit kicsit vastagabb szeletekre vágni, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatni. Bő olajban közepes lángon szép pirosra sütni.
Én apróra vágott tökmagot is tettem a zsemlemorzsába.
Főzelékkel, krumplipürével kitűnő ebéd készíthető belőle.

2 megjegyzés:

  1. Te jó ég!! Gyerekkoromban ettem utoljára! Akkoriban nagy divat volt. Emlékszel, mikor még nem műanyag héja volt a párizsinak, akkor forró olajba téve összeugrott a szelet, a "kosárkába" pedig tojást lehetett sütni? Ez is azokból az időkből származik. Milyen jó újra feleleveníteni! :-))

    VálaszTörlés
  2. Yasmine!
    Igen emlékszem, mi is sokszor sütöttük így tojással a közepén. Nem tudom most meglehetne-e úgy sütni, de valószínű hogy nem. Viszont így is finom volt.

    VálaszTörlés