2013. november 18., hétfő

Csokoládékosárkák mogyoróvajas-sütőtökkrémmel.




A sokoldalú sütőtök, melyet már nem csak megsütve fogyasztunk, hanem  levesként, süteményekbe belesütve, vagy mint éppen most, egy finom krémbe belekeverve. (további sütőtökös receptek itt megtalálhatóak) Hasonló mogyoróvajas-sütőtökkrém receptet olvastam nemrégiben, és rögtön tudtam, hogy én is elfogom készíteni. Igaz abban a receptben bonbon töltelékként volt felhasználva. Mivel én nem  készítek bonbont, viszont maga az ötlet nagyon megtetszett, így csokoládékosárkákat készítettem, majd megtöltöttem a krémmel. Mivel a bonbont nem kóstoltam, így nem tudom hogy az milyen volt, de a csokoládékosárkák a mogyoróvajas-sütőtökkrémmel nagyon finomak.







Hozzávalók 6 db-hoz:


12,5 dkg étcsokoládé (80%-os)
30 dkg sütőtök (előtte megsütve)
2-3 ek mogyoróvaj (édes)
porcukor (ízlés szerint)
1 mk őrölt fahéj







A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd egy ecsettel kenjük ki a szilikonos muffin formákat. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.

Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből és ismét kenjük  rá egy réteg csokoládét. Ezután megint tegyük be a hűtőbe dermedni.

Az előzőleg megsütött sütőtököt tegyük bele egy tálba, és adjuk hozzá az édes mogyoróvajat, majd ízlés szerint porcukrot, és őrölt fahajat. Ezután keverjük alaposan össze.

A csokoládéval kikent formákat vegyük ki a hűtőből, majd óvatosan fordítsuk ki a formából. Ezután kanalazzuk bele a mogyoróvajas-sütőtökkrémet, majd a maradék olvasztott csokoládéval csorgassuk meg. (vigyázzunk hogy a meleg csokoládé ne folyjon rá a csokoládékosárkákra, mert különben azok megolvadnak)
Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára, (akár egész éjszakára) hogy az ízek jól összeérjenek.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd kínáljuk.

1 megjegyzés: