2012. május 25., péntek

Bulgur pirított zöldségekkel.




Ma igen rövid idő állt a rendelkezésemre ahhoz, hogy összehozzak egy ebédet.  Mivel már tegnap eldöntöttem, hogy bulgurt fogok készíteni pirított zöldségekkel, így az időhiány nem okozott gondot. Kb. fél óra alatt el is készült. A zöldségeket wok-ban pirítottam meg, és közben puhára főztem a bulgurt, majd pár perc együtt pirítás után már tálalhattam is. Az elkészült étel tetejére mozzarellát csipkedtem, mely pillanatok alatt szépen ráolvadt. Tálalás előtt  még megszórtam egy kevés frissen szedett korianderrel. Igaz ez egy húsmentes ebéd volt, de annak ellenére igen laktató, és bevallom most valahogy a hús nem is hiányzott.





Hozzávalók:

1-2 db sárgarépa
1 kisebb zeller
20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
15 dkg bulgur
őrölt fehérbors
1 dl fehérbor
olívaolaj
mozzarella


A sárgarépát és a zellert megpucoljuk, majd ízlés szerint vékonyra felszeleteljük.

A wokot felforrósítjuk, majd beleöntjük az olajat, és hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát. Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt zellert, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a borral. Addig pároljuk még a bor teljesen elpárolog. Ezalatt az idő alatt a zöldségek kellően megpuhulnak. 

Közben a bulgurt enyhén sós vízbe puhára főzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. Ezután hozzáadjuk a roppanósra párolódott zöldségekhez, összekeverjük, majd 2-3 percig még tovább pirítjuk.
Végül rácsipkedjük a mozzarellát, és megvárjuk hogy szépen ráolvadjon.

Tálalás előtt az elkészült étel tetejét friss korianderrel, vagy petrezselyemzölddel, ízlés szerint megszórjuk.


15 megjegyzés:

  1. Ezt én is szoktam, szeretem nagyon.

    VálaszTörlés
  2. Pont ezen agyaltam, hogy ki próbálom a bulgurt,és pont így zöldségesen. Így nagyon örülök a receptednek!! Mentem és hamarosan sort kerítek rá...

    VálaszTörlés
  3. Ez kimondott nekem is jólesne így húsmentesen :)

    VálaszTörlés
  4. Szeretem a bulgurt, nagyon guszta:)

    VálaszTörlés
  5. Tetszik, még sosem ettem bulgurt, de már jó lenne kipróbálni:)

    VálaszTörlés
  6. Pont ma volt húsmentes napunk, ez is nagyon finom lett volna:) A bulgurt egyébként is szeretem nagyon, a mozzarellát is:)

    VálaszTörlés
  7. Mehetek hozzád vacsorára? Nagyon guszta, mint mindig. :-)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó kis étel, húsmentes napokra ideális! Jó ötletet adtál megint.:-)

    VálaszTörlés
  9. Gran receta saludable me encanta ..deliciosa,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés
  10. Jöhetne, így serpenyőstül! :o)

    VálaszTörlés
  11. Azta milyen jó színes...Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  12. Most tmár tudom, mi a bulgur, én is ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  13. Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!!!
    Én nagyon szeretem a bulgurt, és aki még nem kóstolta annak csakis ajánlani tudom. Akár hússal, vagy csak így zöldségekkel is igen laktató. Amikor diétázom, igen sokszor készül a zöldséges változat.

    VálaszTörlés