2012. március 9., péntek

Zöldborsós-mascarponés tészta.




A GoodFood magazint lapozgatva bukkantam rá ennek az egyszerű, és igen gyorsan elkészíthető tésztának a receptjére. Elég ritkán készítek mostanában tésztát, és akkor is megpróbálok kicsit  szakítani a hagyományos tésztákkal, mint pl. a krumplis tészta, káposztás tészta, vagy éppen túrós tészta. Nem mintha ezeket a tésztákat nem szeretném, mert igenis mindegyik nagy kedvenc nálunk, viszont szeretem a különlegességnek számító recepteket is kipróbálni. Egyik nagy kedvencem a kelkáposztás-baconös tészta, és lehet kicsit furcsán hangzik, de nagyon szeretem még a citromos-mascarponés spagettit is. (különböző tésztareceptek itt megtalálhatóak) Mivel ez a zöldborsós tészta rögtön a recept elolvasása után elnyerte a tetszésemet, így nem is várakoztattam tovább. A recepten éppen csak annyit változtattam, hogy  kihagytam belőle a mentát, (én nem szeretem) és helyette inkább egy kevés őrölt borssal szórtam meg. Az elkészítése nem vesz igénybe fél óránál többet amennyiben boltban vásárolt tésztából készítjük el. Én saját magam gyúrtam hozzá a tésztát, de mivel van tésztagépem, így az sem okozott különösebb gondot, gyorsan elkészültem vele. Mindenkinek bátran merem ajánlani, nyugodtan próbálja ki, mert a zöldborsó és a mascarponétól selymesen-krémes tészta nagyon jól illik egymáshoz.





Hozzávalók 2 személy részére:

20 dkg tészta
15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
10-15 dkg mascarpone
őrölt bors
2 ek a tészta főzővizéből

A forrásba lévő, enyhén sós vízbe először beletenni a fagyasztott zöldborsót, majd megvárni hogy újra felforrjon a víz. 
Amikor újra forr, hozzáadni a tésztát és ízlés szerint puhára főzni. Ezután leszűrni, majd a zöldborsós-tésztát vissza önteni az edénybe. Végül rákanalazni a mascarponét, sózni, megszórni őrölt borssal,  hozzáadni a 2 ek főzővizet, és alaposan összekeverni.

Az alaposan összekevert tésztát tányérokra szedni, és rögtön tálalni.

20 megjegyzés:

  1. Príma recept, én is csináltam már hasonlót mentalevéllel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erika köszi, az eredeti receptben is volt menta, de én valahogy nem szeretem, ezért maradt ki belőle.

      Törlés
  2. Én brokkolival helyettesíteném a borsót magamnak, de tényleg nagyon egyszerű és szuper recept. Én most a darált húsos tésztával szemezek az újságból...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lilla, szerintem brokkolival is éppen ilyen finom lesz. Nekem nagyon tetszik az újság összes receptje, és kedvem lenne mindet végigfőzni. Most a leveseket fogom kipróbálni.:)

      Törlés
  3. Én is kicserélném a borsót "epeileg" :) de Lilla megoldotta helyettem, mert a brokkolit tudom enni. Nem is olyan rossz ötlet. Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viki, de jó hogy Te is megtudod enni brokkolival. Nyugodtan próbáld ki, nagyon egyszerű és főleg finom.:)

      Törlés
  4. Most láttam valamelyik újságban borsós-baconos tésztát, annyira jól nézett ki, nálad meg mascarpone-re lelek! Finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszti, na az a tészta is kedvemre való lenne, de ez is nagyon finom volt. Imádom az ilyen tésztákat.:)

      Törlés
  5. Gyorsan valami finomat kategória valóban és finom is! Ma olyan üde tavaszi zöld színeket hoztál :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicuska, ez tényleg nagyon gyorsan elkészült és nagyon finom. Egyik kedvenc színem a zöld, és már olyan jó lenne kint lenne a szabadba.:)

      Törlés
  6. Válaszok
    1. Mónika, nagyon egyszerű, viszont valóban nagyon finom.:)

      Törlés
  7. Tészta mindenfelé:) Nekem mindenképp jöhet, ha mascarpones, akkor főleg! És házi tésztával... jaj de megenném!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emi, én is egyre többször készítek tésztát, és az ízesítése végtelen. A mascarponétól nagyon finom, krémes volt.:)

      Törlés
  8. Milyen nagyszerű tészta étel ez is.A kelkáposztás is nagyon tetszett nálad.Brokkolival is el tudnám én is képzelni, az nagy kedvenc mostanában nálunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nelli én el sem tudom dönteni melyik finomabb, mert a kelkáposztás is szuper volt. Brokkolival is megfogom csinálni, olyan kedvet kaptam, annyian emlegettétek.:)

      Törlés
  9. Ez nekem nagyon bejön! A férjem meg kifejezetten szereti az ilyen tésztás ételeket! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabriella, milyen szerencsés vagy, ritka az a férfi aki szereti az ilyen tésztás ételeket.:)

      Törlés
  10. Ugy veszem észre hogy nekünk egyforma izlésünk van, mert ezt a tésztát is csináltam már, és a mascarpone nagyon finom különleges izet ad neki. A borsó meg szép szint ad hozzá, és ugy szintén disziti is. Comfort...komfort food-nak hivják itt az ilyen fajta ételeleket. Nyugtató, leforditva!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elisabeth, ugye milyen finom tészta!!! Köszi, hogy megírtad mit is jelent lefordítva. Amikor megettem, bizony meg is nyugodtam, mert nagyon jóllaktam vele. Régebben el nem tudtam volna képzelni, hogy én valaha ilyen finomságokat fogok főzni.

      Törlés