A tésztát mindig én magam gyúrom, majd megszárítva kerül dobozba, így mindig nagyobb mennyiség készül. Mivel kifogytam a szárított tésztából, így a mai nap a tésztagyúrásról szólt. Természetesen ilyenkor a frissen készült tésztával készül az ebéd is. Mivel volt itthon gomba, egy darab császárszalonna, és a húsvéti ünnepekről maradék gépsonka is, így ebédre egy finom, szaftos tésztát készítettem. Ízlés szerint pedig maradék sült hússal is elkészíthetjük......
Hozzávalók:
15 dkg metélt tészta
1 üveg Bonduelle csiperkegomba
15 dkg gépsonka
15 dkg császárszalonna
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg mascarpone
3 ek tejföl
só (ízlés szerint)
őrölt színesbors (ízlés szerint)
3 ek étolaj
A gombát öntsük egy szűrőbe és csepegtessük le. A császárszalonnát, és a sonkát vékonyan csíkozzuk fel. A vöröshagymát, és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd szűrjük, és csepegtessük le.
A wokba (v. serpenyőbe) lévő étolajhoz adjuk hozzá a felcsíkozott szalonnát, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
Pár pillanat múlva adjuk hozzá a lecsepegtetett gombát, majd a felcsíkozott sonkát, és süssük pár percig.
Ezután
adjuk hozzá az előzőleg pirosra sütött szalonnát, a mascarponét és a
tejfölt, keverjük alaposan össze, majd ízlés szerint sózzuk, és
borsozzuk.
Ezután kevergetve főzzük pár percig, majd keverjük hozzá az előzőleg kifőzött metélt tésztát. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána.
Tálaláskor szedjük az elkészült meleg tésztát tányérra, majd ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal hogy egy kicsit ráolvadjon, és úgy kínáljuk.