Olyan finomra sikerült a napokban a zebratortám, hogy azon felbuzdulva, és mivel volt még a fagyasztóba saját málnám, úgy döntöttem kipróbálom málnás ízesítéssel. Netán ha valaki már ezzel az ízesítéssel megsütötte, a megegyezés a két recept között, csak a véletlen műve lehet, mivel saját kútfőből merítettem az ötletet. A tésztán változtattam, mivel most élesztőt tettem bele, mint "Mónika" a vacsoracsatában. Viszont szerintem, így sokkal finomabb lett, mint a megjelentetett sütőporos receptben olvasható volt. A krém pedig a málnás ízesítéssel nagyon finom. Sajnos még langyosan fel kellett szeletelni, mert nem volt türelmünk tovább várni. Ez a szeletelésen meg is látszott. Tortaforma helyett most egy kisebb méretű tepsiben, fél adagot sütöttem, ami persze pillanatok alatt elfogyott.
Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
30 dk liszt
1 db tojás
12 dk margarin
5 dk porcukor
2 dk élesztő
pici tej (kb. 0,5 dl)
csipet só
30 dk liszt
1 db tojás
12 dk margarin
5 dk porcukor
2 dk élesztő
pici tej (kb. 0,5 dl)
csipet só
Az élesztőt a langyos tejben, pici cukorral felfuttatni.
A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd hozzáadni a cukrot, sót és jól összekeverni. Végül a közepébe kis mélyedést csinálni és ebbe beleönteni a felfuttatott élesztőt és a tojást. Gyorsan összegyúrni, majd a tortaformába helyezni, úgy hogy a szélét is befedje. Az alját villával megszurkodni.
A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd hozzáadni a cukrot, sót és jól összekeverni. Végül a közepébe kis mélyedést csinálni és ebbe beleönteni a felfuttatott élesztőt és a tojást. Gyorsan összegyúrni, majd a tortaformába helyezni, úgy hogy a szélét is befedje. Az alját villával megszurkodni.
Krém hozzávalói:
4 dl tejföl
50 dk mascarpone
20 dk túró (én LIDL-vödröst tettem bele)
1 cs vaníliás pudingpor
1 cs vaníliás cukor
1,5 dl olaj
20 dk cukor
2 db tojás
2 ek citromlé
10 dk málna
4 dl tejföl
50 dk mascarpone
20 dk túró (én LIDL-vödröst tettem bele)
1 cs vaníliás pudingpor
1 cs vaníliás cukor
1,5 dl olaj
20 dk cukor
2 db tojás
2 ek citromlé
10 dk málna
A málnát kevés cukorral pár percig állandó keverés mellett felfőzni, majd szűrőn átszűrni hogy a magok ne kerüljenek bele. Félretenni és kihűteni.
A többi hozzávalót a citromlé és a málna kivételével egy tálba tenni és robotgéppel simára keverni. Ezután megfelezni a krémet, és az egyik felébe belekeverni a citromlét. A másik felébe belekeverni az átszűrt málnát.
Elkezdeni a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Először egy merőkanál fehér krém, ennek a közepére egy merőkanál málnás krém, és így ismételni addig ameddig krém el nem fogy.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 50 perc alatt készre sütni. Én légkeverésnél, 150 fokon 50 percig sütöttem. 30 perc sütési idő után a tetejét sütőpapírral letakartam, nehogy megégjen.
A formában hagyni teljesen kihűlni, majd tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórni.
A többi hozzávalót a citromlé és a málna kivételével egy tálba tenni és robotgéppel simára keverni. Ezután megfelezni a krémet, és az egyik felébe belekeverni a citromlét. A másik felébe belekeverni az átszűrt málnát.
Elkezdeni a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Először egy merőkanál fehér krém, ennek a közepére egy merőkanál málnás krém, és így ismételni addig ameddig krém el nem fogy.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 50 perc alatt készre sütni. Én légkeverésnél, 150 fokon 50 percig sütöttem. 30 perc sütési idő után a tetejét sütőpapírral letakartam, nehogy megégjen.
A formában hagyni teljesen kihűlni, majd tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórni.