2010. február 23., kedd

Vegyes vitamin saláta


Pár nappal ezelőtt készítettem el ezt a salátát, sült hús és a sajtos chips mellé. Akkor lemaradt a recept, de pótolom, hátha valaki éppen most kap kedvet az elkészítéséhez. Nekem nagyon ízlett, és vacsorára csak úgy üresen is ezt ettem. Szép változatos színe volt, ameddig a céklát bele nem tettem, mert attól egy piros salátát kaptam. De nem is a szín a lényeg, mindinkább az íz, és szerencsére azzal nem is volt gond. Sült húsok mellé kitűnő saláta és egyben köret is lehet.

1 db kaliforniai paprika
2 db paradicsom
3-4 db csemege uborka
1 db cékla

Öntet:

2 ek tárkonyecet
4 ek olíva olaj
3 ek víz
2 ek méz

őrölt fehérbors
bazsalikom
1 tk Dijoni mustár

A céklát puhára főzni. A többi hozzávalóval együtt kisebb kockákra vágni.
Egy tálba tenni az öntethez valókat és jól kikeverni.
Ezután belehelyezni a felkockázott salátához valókat, majd óvatosan összeforgatni. 1-2 órát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek, de közben többször átkeverni.
Sült húsok mellé tálalni, de csak magában is nagyon finom.

2 megjegyzés: