Pár nappal ezelőtt készítettem el ezt a salátát, sült hús és a sajtos chips mellé. Akkor lemaradt a recept, de pótolom, hátha valaki éppen most kap kedvet az elkészítéséhez. Nekem nagyon ízlett, és vacsorára csak úgy üresen is ezt ettem. Szép változatos színe volt, ameddig a céklát bele nem tettem, mert attól egy piros salátát kaptam. De nem is a szín a lényeg, mindinkább az íz, és szerencsére azzal nem is volt gond. Sült húsok mellé kitűnő saláta és egyben köret is lehet.
1 db kaliforniai paprika
2 db paradicsom
3-4 db csemege uborka
1 db cékla
Öntet:
2 ek tárkonyecet
4 ek olíva olaj
3 ek víz
2 ek méz
só
őrölt fehérbors
bazsalikom
1 tk Dijoni mustár
2 db paradicsom
3-4 db csemege uborka
1 db cékla
Öntet:
2 ek tárkonyecet
4 ek olíva olaj
3 ek víz
2 ek méz
só
őrölt fehérbors
bazsalikom
1 tk Dijoni mustár
A céklát puhára főzni. A többi hozzávalóval együtt kisebb kockákra vágni.
Egy tálba tenni az öntethez valókat és jól kikeverni.
Ezután belehelyezni a felkockázott salátához valókat, majd óvatosan összeforgatni. 1-2 órát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek, de közben többször átkeverni.
Sült húsok mellé tálalni, de csak magában is nagyon finom.
Egy tálba tenni az öntethez valókat és jól kikeverni.
Ezután belehelyezni a felkockázott salátához valókat, majd óvatosan összeforgatni. 1-2 órát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek, de közben többször átkeverni.
Sült húsok mellé tálalni, de csak magában is nagyon finom.
Hú azok a színek.....
VálaszTörlésAndi!
VálaszTörlésA cékla előtt még olyan szép volt!!!:))