A mai napon megint a hal kapott szerepet nálunk az ebéd elkészítésénél. Volt még a fagyasztóba eltéve, két szép darab harcsa, melyet most egy kicsit másképpen szerettem volna elkészíteni. Így már csak egy számunkra ízletes receptet kellett találnom. Kis keresgélés, és több recept megtekintése után, összeállt a kép, hogy milyen módon készítsem el úgy, hogy a mi ízlésünknek megfelelő legyen. Még soha nem készítettem sütőben, főleg nem gombásan, így kíváncsian vártam, hogy megkóstolhassam. A végeredmény egy finom szaftos-fűszeres-gombás hal lett. Mindenkinek bátran merem ajánlani, aki szereti a harcsából készült ételeket.
És íme sütés után még a tepsiben!!!
50 dk gomba
4 dl tejföl
2 dl tejszín
1 ek mustár
10 dk sajt
só
hal fűszerkeverék
őrölt fehérbors
1 citrom leve
tárkony
1 ek liszt
A harcsát ízlés szerinti méretűre felszeletelni. (kb 7 cm-es széles darabokra vágtam) Sózni, borsozni és megszórni a fűszerkeverékkel, majd lisztbe forgatni.
Egy tepsit kikenni vajjal, majd egymásmellé helyezni a halszeleteket.
Egy tepsit kikenni vajjal, majd egymásmellé helyezni a halszeleteket.
A gombát megtisztítani, majd félbevágni, és vékony csíkokra felszeletelni.
A tejfölt, a tejszínt, a mustárt, a citromlevet, sót, tárkonyt és az egy evőkanál lisztet simára keverni. Végül hozzáadni a felszeletelt gombát és óvatosan összekeverni.
Ezt a keveréket egyenletesen ráteríteni a halszeletekre, majd fóliával lefedni.
Előmelegített sütőben, 20 percig így párolni, majd a fóliát levéve a tetejét megszórni a reszelt sajttal, és vissza helyezve a sütőbe, szép pirosra sütni.
Krumplipürével tálalni.
Szia Gizike,
VálaszTörlésmiután nagyon finomat főztél,megettük.Másolnak?puszil Melli.
Szia Melli!!
VálaszTörlésKöszönöm, és örülök hogy meg is kóstoltad!!! A látványával is jóllaktál??
Mit értesz azon hogy másolnak??? Ki és mit????
Puszi Gizi
Szia!
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, biztos ki fogom próbálni, köszönöm a sok jó receptet, és hogy engem is olvasgatsz!!
Puszi, Vica
Juj,de finom lehet ez is!:-))
VálaszTörlésSzia Vica!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Örülök hogy tetszenek a receptjeim,és ez kölcsönös!!!
Puszi Gizi
Andi!
VálaszTörlésBizony nagyon finom volt, és nem is gondoltam hogy ilyen laktató.:)
Húúúú ez biztosan nagyon fincsi,már a neve alapján is csak egy kis baj van én nem szeretem a halat se a gombát de Peti igen. hihi
VálaszTörléspuszi
na majd meg is mutatom neki...
VálaszTörlésNemrég megcsináltam, finom volt, köszönjük. :)
VálaszTörlésSzilvia!
VálaszTörlésNagyon köszönöm, hogy megírtad és örülök, hogy nektek is ízlett.:)
Joghurtos mustáros,tormás szósszal csináltam meg.
VálaszTörlésKedves Bernadett, nagyon köszönöm hogy megcsináltad ezt a nagyon régi receptet. (én már meg is feledkeztem róla :) )Nagyon finom lehetett a Te változatod is..... kifogom próbálni.
Törlés