2010. február 24., szerda

Harcsa tejfölös-tejszínes-gombás ragu alatt sütve


A mai napon megint a hal kapott szerepet nálunk az ebéd elkészítésénél. Volt még a fagyasztóba eltéve, két szép darab harcsa, melyet most egy kicsit másképpen szerettem volna elkészíteni. Így már csak egy számunkra ízletes receptet kellett találnom. Kis keresgélés, és több recept megtekintése után, összeállt a kép, hogy milyen módon készítsem el úgy, hogy a mi ízlésünknek megfelelő legyen. Még soha nem készítettem sütőben, főleg nem gombásan, így kíváncsian vártam, hogy megkóstolhassam. A végeredmény egy finom szaftos-fűszeres-gombás hal lett. Mindenkinek bátran merem ajánlani, aki szereti a harcsából készült ételeket.

És íme sütés után még a tepsiben!!!


2 db afrikai harcsa filé (kb.80 dk)
50 dk gomba
4 dl tejföl
2 dl tejszín
1 ek mustár
10 dk sajt
hal fűszerkeverék
őrölt fehérbors
1 citrom leve
tárkony
1 ek liszt

A harcsát ízlés szerinti méretűre felszeletelni. (kb 7 cm-es széles darabokra vágtam) Sózni, borsozni és megszórni a fűszerkeverékkel, majd lisztbe forgatni.
Egy tepsit kikenni vajjal, majd egymásmellé helyezni a halszeleteket.

A gombát megtisztítani, majd félbevágni, és vékony csíkokra felszeletelni.
A tejfölt, a tejszínt, a mustárt, a citromlevet, sót, tárkonyt és az egy evőkanál lisztet simára keverni. Végül hozzáadni a felszeletelt gombát és óvatosan összekeverni.
Ezt a keveréket egyenletesen ráteríteni a halszeletekre, majd fóliával lefedni.

Előmelegített sütőben, 20 percig így párolni, majd a fóliát levéve a tetejét megszórni a reszelt sajttal, és vissza helyezve a sütőbe, szép pirosra sütni.
Krumplipürével tálalni.

12 megjegyzés:

  1. Szia Gizike,
    miután nagyon finomat főztél,megettük.Másolnak?puszil Melli.

    VálaszTörlés
  2. Szia Melli!!
    Köszönöm, és örülök hogy meg is kóstoltad!!! A látványával is jóllaktál??

    Mit értesz azon hogy másolnak??? Ki és mit????
    Puszi Gizi

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nagyon jól hangzik, biztos ki fogom próbálni, köszönöm a sok jó receptet, és hogy engem is olvasgatsz!!
    Puszi, Vica

    VálaszTörlés
  4. Szia Vica!
    Köszönöm!!! Örülök hogy tetszenek a receptjeim,és ez kölcsönös!!!
    Puszi Gizi

    VálaszTörlés
  5. Andi!
    Bizony nagyon finom volt, és nem is gondoltam hogy ilyen laktató.:)

    VálaszTörlés
  6. Húúúú ez biztosan nagyon fincsi,már a neve alapján is csak egy kis baj van én nem szeretem a halat se a gombát de Peti igen. hihi
    puszi

    VálaszTörlés
  7. Nemrég megcsináltam, finom volt, köszönjük. :)

    VálaszTörlés
  8. Szilvia!
    Nagyon köszönöm, hogy megírtad és örülök, hogy nektek is ízlett.:)

    VálaszTörlés
  9. Joghurtos mustáros,tormás szósszal csináltam meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bernadett, nagyon köszönöm hogy megcsináltad ezt a nagyon régi receptet. (én már meg is feledkeztem róla :) )Nagyon finom lehetett a Te változatod is..... kifogom próbálni.

      Törlés