Baconba göngyölt aszalt szilvát már többször is sütöttem, és nagyon is ízlik nekünk, most azon felbuzdulva, na meg nemrégiben a tv-ben meglátva ezt a finomságot, úgy döntöttem itt az ideje, hogy ne halogassam tovább, és én is elkészítsem. A körtének az édes íze, és a bacon sóssága, most is remek párosításnak bizonyult. Előételként kiváló feltálalni, mert akinek még esetleg nem jött meg az étvágya, e-finomság után biztosan mindent felfog falni.
Hozzávalók:
2 db körte
1 cs bacon
Érdemes kicsit érettebb körtéket választani, de ne legyenek azért túl puhák sem.
Meghámozni, majd felnegyedelni, és a magházukat kivágni.
Minden darab körtét, a baconnel körbetekerni.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymásmellé helyezni őket.
Közepes hőmérsékletű sütőben, szép pirosra sütni.
Még melegen tálalni. Különösen finom a körte és a szalonna íze együtt.
Szuper! Bármely reneszánsz asztalon is megállná a helyét. Hihetetlenül jó ötlet. Milyen körtét használtál?
VálaszTörlésnagyon izgalmasan hangzik!
VálaszTörlésÉrdekes és egyben izgalmas párosítás, nagyon guszta :)
VálaszTörlésÉn is csak szilvával próbáltam még, de ez nagyon jó ötlet. Megsütjük. :-)
VálaszTörlésSzia Sándor!
VálaszTörlésKöszönöm!!!! Vilmos körtével készítettem, és nagyon finom lett. Te még nem sütöttél így körtét?
Belly!
VálaszTörlésIzgalmasan finom lett, biztosan neked is ízlene!!:)
Zsiri!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Egy próbát megér, főleg ha szereted az izgalmas ételeket kipróbálni!!:))
Ani!
VálaszTörlésNem fogod megbánni!!! Majd meglesem nálad, hogy neked milyen lesz.:)