Fűszeres-citromos Aranydurbincs és Farkassügér
(a recept erre a linkre kattintva olvasható)
Egy felmérés szerint a magyarok elég kevés halat fogyasztanak, a tengeri hal fogyasztásunk pedig még annál is kevesebb. Persze azért ennek az okát abban is kereshetjük, hogy a hal nem éppen az olcsóságáról híres, de azért néha napján megengedhetünk magunknak egy-egy tengeri hallal készült fogást. Mivel én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy kedves barátom Frane Paleka aki Horvátországban a Cromaris-nál dolgozik a világ egyik legnagyobb vállalatánál, amely a legkiválóbb minőségű tengeri halakat forgalmazza, és rendszeresen ellát finom hallal, így sűrűbben a tányérunkra kerül. Összegyűjtöttem kedvenc receptjeimet, melyeket most ötletadónak osztok meg, ha éppen tengeri halból készülne az ebéd vagy éppen a vacsora.....
Friss Cromaris hal megvásárolható a Budaörsi Halpiacon (ott kérésedre a halból egy finom ételt el is készítenek). Friss halat a Metro-ban is lehet vásárolni, ha abból készítenél egy finom halételt. Másrészt, ha már megtisztított, csomagolt halat szeretnél vásárolni, melyet csak elő kell készíteni a főzéshez, akkor a Sparban, és az Aldiban is megtudod vásárolni.
Aranydurbincsfilé tejszínes gombával és polentával
(a recept erre a linkre kattintva olvasható)
Fish and chips
(recept erre a linkre kattintva olvasható)
Farkassügér halmártással és túrós csuszával
(a recept erre a linkre kattintva olvasható)
Haltepertő
(a recept erre a linkre kattintva olvasható)
Aranydurbincs bakonyi módra mákos metélttel
(a recept erre a linkre kattintva olvasható)
Aranydurbincs paprikás lisztben sütve
(a recept erre a linkre kattintva olvasható)
Farkassügér zöldségekkel és naranccsal
(a recept erre a linkre kattintva olvasható)
Aranydurbincs Corn flakes bundában
(a recept erre a linkre kattintva olvasható)
Sókéregben sült Aranydurbincs
(a recept erre a linkre kattintva olvasható)
Zöldsaláta füstölt tengeri hallal
(a recept erre a linkre kattintva olvasható)
Citromos-tejfölös halleves
(a recept erre a linkre kattintva olvasható)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése