2025. június 28., szombat

Tojássaláta mascarponés tojáskrémmel.

 


Szeretem a tojássalátát, és már többféle változatban készítettem. Ez pl. egyszerű tojássaláta, melyet pikk-pakk elkészíthetünk, és ízlés szerint reggeli, vagy éppen vacsorára kínálhatjuk. A nyári időszakban azért érdemes csakis annyit készíteni, amennyit egy evésre megeszik a család. Házi kolbásszal, sonkával, paradicsommal...... nagyon finom.




Hozzávalók:

5 db főtt tojás

10 dkg mascarpone

1 ek tejföl

só (ízlés szerint)

őrölt színes bors (ízlés szerint)

  

A tojásokat vágjuk félbe, majd óvatosan emeljük ki a sárgákat. 

A fehérjét vágjuk fel ízlés szerinti kockákra.

A tojássárgát tegyük egy tálba és villával nyomkodjuk össze.  

Ezután adjuk hozzá a mascarponét, a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze. (a tejfölt két részletben adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém)

Ezután óvatosan keverjük össze az előzőleg feldarabolt tojásfehérjével, majd tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek jól összeérjenek.



Tálaláskor kínálhatjuk pl. reggelire vagy éppen vacsorára, de a húsvéti asztalon is megállja a helyét. Ízlés szerint még keverhetünk hozzá apróra vágott snidlinget, vagy éppen lila hagymát  is.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, és az a kolbász, sonka, az is valami gyönyörűség! Tojáskrémet én is szoktam csinálni, általában egy kis vajjal, mustárral szoktam kikeverni, és a snidling is nagyon jó hozzá.
    Finom, hűs reggeli és vacsora, ilyenkor nyáron nagyon jól eshet. És egy kis kovászos uborkát is el tudok képzelni mellé 😋.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katikám, nagyon köszönöm! Nagyon finom volt, nem is kívántunk más, nehéz ételt vacsorára. Paradicsom, paprika volt hozzá, de jó ötlet a kovászos uborka is, azt is szeretjük.

      Törlés