Csirkeszárnyat elég ritkán veszek, mert van hogy nagyon kicsi, és szaporátlannak találom, de most sikerült szép példányokra szert tenni. 😀Az első gondolatom az volt hogy kirántom, majd ezen annyit változtattam, hogy panírozás helyett fűszeres-paprikás lisztbe forgattam bele, majd szép pirosra, ropogósra sütöttem. Így a hús ízletesre és puhára sült, kívül pedig jó ropogós. Én a körettel sem bajlódtam, csakis vegyes savanyúságot kínáltam hozzá, de ízlés szerint tálalhatjuk pl. krumplipürével, gombás rizzsel.....
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
kb. 10 dkg liszt
1 tk pirospaprika
1 tk füstölt pirospaprika
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
1 tk csirke fűszerkeverék
1 késhegynyi szerecsendió (el is hagyható)
kb. 5 dl étolaj a sütéshez
A csirkeszárny végeket vágjuk le, alaposan mossuk meg, csepegtessük le, ízlés szerint sózzuk, és tegyük félre legalább egy fél órára. (a levágott végeket belefőzhetjük pl. egy levesbe)
A liszthez adjuk hozzá a pirospaprikát, az őrölt színes borsot, a fűszerkeveréket és a szerecsendiót, majd keverjük össze.
Ezután alaposan forgassuk bele az előzőleg besózott csirkeszárnyat.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a csirkeszárnyakat, fedjük le, mérsékeljük a hőfokot, és süssük a húst kb. 15 percig. (közben fordítsuk át a húst)
Ezután vegyük le a fedőt, emeljük a hőfokot, majd süssük a húst szép pirosra, ropogósra. (közben többször fordítsuk át a húst, hogy ropogósra süljön mindkét oldala.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel, vagy vegyes savanyúsággal, csemegeuborkával kínáljuk. Jól illik hozzá pl. a krumplipüré vagy éppen a gombás rizs. A hús ízletes és puha, kívül pedig jó ropogós.
Finom ebédetek volt, nagyon guszták 😊!
VálaszTörlésNagyon köszönöm Katalin! A szomszédom mindig így süti a csirkeszárnyat, gondoltam kipróbálom én is. Nagyon finom és ropogós lett, csakis ajánlani tudom Neked is.
TörlésTetszenek a receptjeid. Kipróbálom. Olyan jó, hogy mindent lépésről lépésre leírsz, így könnyen elkészíthető. A fotók pedig szuperek, guszták. Köszönöm szépen. Erzsike
VálaszTörlésKedves Erzsike! Nagyon köszönöm a kedves szavakat, és örülök hogy kipróbálod a receptet. Üdvözlettel. Gizi
Törlés