Nem is olyan régen a "Receptsarok 2020"-as kiadványban megjelent receptjeimért megajándékoztak egy Family Frost termékekből álló csomaggal, melyben volt két csomag alaszkai halfilé is. Nagy részét már felhasználtam, egy adagra való pedig még a fagyasztóban várakozott. Az első gondolatom az volt hogy hallevest készítek belőle, aztán eszembe jutott, hogy régebben többször sütöttem halfasírtot, és az milyen finom is volt. Így aztán hozzá is láttam a fasírt készítéshez, majd hogy ne szívja tele magát olajjal, és a lakásban se terjengjen olajszag, így a sütőben sütöttem készre. Tálaláskor egyszerűen csak káposztával töltött paprikát kínáltam hozzá, de ez már ízlés dolga.
Hozzávalók:
40 dkg Alaszkai halfilé (Family frost)
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás (nagy)
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
1 tk hal fűszerkeverék
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
4-5 ek zsemlemorzsa
1 dl étolaj
+ zsemlemorzsa a beleforgatáshoz
A halfilét konyhai aprítóval pépesítsük, majd adjuk hozzá a préselt fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a fűszerkeveréket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá az egész tojást és 3 evőkanál zsemlemorzsát, majd kezdjük el összegyúrni a masszát. Gyúrás közben, apránként adjunk még hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk, de ne legyen túl száraz.
A masszából ezután nedves kézzel formázzunk ízlés szerinti nagyságú pogácsákat, majd forgassuk bele zsemlemorzsába.
Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg az étolajjal, majd helyezzük rá a halpogácsákat, és mindegyiket szintén locsoljuk meg egy pici olajjal, mielőtt betennénk a sütőbe.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Tálalás előtt helyezzük tányérra a halpogácsákat és ízlés szerinti körettel, savanyúsággal kínáljuk. Én egyszerűen csak káposztával töltött paprikát kínáltam hozzá.
1 adag tápanyagtartalma:
Energia: 291 kcal
Fehérje: 21 g
Zsír: 15 g
Szénhidrát: 16 g
Nagyon guszták lettek, és finomak is néznek ki! Néha én is szoktam hasonlót készíteni.
VálaszTörlésSzívből gratulálok az ajándékcsomagodhoz, fogyasszátok egészséggel!
Kedves Katalin, nagyon köszönöm! Finom volt a fasírt,így legközelebb is elkészítem majd. Most csak próba volt, kicsit féltem hogy esetleg száraz lesz, de szerencsére nem így történt.
Törlés