Hétvégére sütöttem ezt a finom naranccsal, és citrommal ízesített pitét. A kekszes alapba most került némi kukoricapehely is, melytől finom ropogós lett. A mascarponés-tejszínes tölteléket a citrusok levével, és reszelt héjával ízesítettem, majd a teljesen kihűtött, pite tetejét a tálalás előtt egy tejfölös-tejszínes habbal koronáztam meg. Ennek a pitének nagy előnye, hogy akár egy nappal előbb elkészíthetjük, majd a hűtőben való pihentetés alatt az ízek még jobban összeérnek. Tálalás előtt aztán már csak a habos-krémet kell a pite tetejére kanalazni, és már fogyaszthatjuk is.
Tészta hozzávalói 24-cm-es formához:
10 dkg Győri Édes keksz
10 dkg Győri Édes kakaós keksz
10 dkg Corn Flakes (kukoricapehely)
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
A kekszet és a kukoricapelyhet tegyük zacskóba és sodrófával törjük össze morzsalékosra. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, majd az olvasztott, forró vajat.
Ezután öntsük bele a piteformába, majd tenyérrel alaposan nyomkodjuk bele.
Melegítsük elő a sütőt, majd közepes hőmérsékleten süssük a kekszes alapot 10 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni mielőtt ráöntjük a töltelékek.
Töltelék hozzávalói:
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 dl tejszín
2 db tojás
1 narancs leve és reszelt héja
1 citrom leve és reszelt héja
A mascarponét keverjük ki a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután reszeljük hozzá a narancs és citrom héját, és nyomjuk bele mindkettő levét is, majd szintén keverjük simára.
Végül keverjük hozzá a tojásos-tejszínes keveréket.
Az elősütött kekszes alapra óvatosan öntsük rá a tölteléket.
Ezután tegyük vissza a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. (a sütési idő felénél takarjuk le sütőpapírral, nehogy túlbarnuljon a teteje)
A megsült pitét vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a formában kihűlni, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Habos krém:
2 dl Hulala (v. habtejszín)
10 dkg tejföl
4-5 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg tejföl
4-5 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
A tejfölt keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a cukros tejfölhöz.
A teljesen kihűlt pite tetejére kanalazzuk rá a habos krémet, majd díszítsük reszelt narancs, vagy citromhéjjal.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Hm, de guszta! Épp a fiam ma ledorongolt, hogy mióta nem sütöttem...Muszáj neki valamit összedobni...Talán ilyen finomságot!
VálaszTörlésNagyon finom kis pite lehet...narancs ,citrom, mascarpone nyerő páros! :)
VálaszTörlés