A krumpli a megunhatatlan, és az ezerféleképpen elkészíthető. Nálam mindig van itthon, (de gondolom minden háztartásban) így bármikor felhasználhatom a főzésnél. Hús mellé köretnek szeretem többféleképpen elkészíteni, hogy ne legyen unalmas. Szerencsére a zöldségesnél még ilyenkor is lehet újkrumplit kapni (ez régebben elképzelhetetlen volt) így nem is volt kétséges, hogy egy számomra új receptet próbálok ki. Nem bántam meg hogy ezt választottam, mert nagyon finom lett. Az eredeti receptben reszelt tormát is kevertek a mártáshoz, de sajnos nekem éppen nem volt itthon. Pedig biztosan úgy is nagyon finom lehet. Legközelebb feltétlenül elkészítem a tormás változatot is. Mennyiségeket nem írok, mert mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesítheti. Én sok tejföllel készítettem, hogy jó szaftos legyen.
Hozzávalók:
krumpli
tejföl
mustár
kapor
só
őrölt fehér bors
tejföl
mustár
kapor
só
őrölt fehér bors
Lehetőleg egyforma méretű krumplikat válogassunk, majd alaposan mossuk meg, és sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le. (mivel új krumpli, így a haját nem kell lehámozni!!!!)
A tejfölt alaposan keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű mustárral, sóval, őrölt borssal, és az apróra vágott kaporral. (ízlés szerint, reszelt tormát is adhatunk hozzá)
A megfőtt, és leszűrt krumplit, ezután keverjük össze a kapros-fűszeres tejföllel.
Tálaláskor kínáljuk húsok mellé köretként, de akár így magában is fogyaszthatjuk.
A tejfölt alaposan keverjük össze ízlés szerinti mennyiségű mustárral, sóval, őrölt borssal, és az apróra vágott kaporral. (ízlés szerint, reszelt tormát is adhatunk hozzá)
A megfőtt, és leszűrt krumplit, ezután keverjük össze a kapros-fűszeres tejföllel.
Tálaláskor kínáljuk húsok mellé köretként, de akár így magában is fogyaszthatjuk.
Milyen jó kis köret, még magában is megállja a helyét!
VálaszTörlésFogadd szeretettel ezt a Barátság-díjat :)
http://4.bp.blogspot.com/_8BHKyCueV2U/TGgkWL_CWYI/AAAAAAAAIJM/e2wjLMNzyas/s1600/18%20Tita.jpg
Nagyon tetszik!!!
VálaszTörlésTorma helyett még fokhagymával tudom elképzelni!
Nyammi ez isteni lehet
VálaszTörlésNyami,,,, nagyon kapor imádó vagyok!!
VálaszTörlésKihívás a krumpliból mindig újat készíteni!
VálaszTörlésEz is egy szimpatikus verzió. :)
Zsiri!
VálaszTörlésNagyon köszönöm a díjat, és hogy gondoltál rám.:)
Viki!
VálaszTörlésA fokhagyma is remek ötlet, legközelebb kipróbálom.:)
Bianka!
VálaszTörlésNagyon finom!!!
Gabriella!
VálaszTörlésAkkor ez pont neked való recept!! Én is imádom a kaprot.:)
Thrini!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Van egy könyvem amibe rengeteg krumplis recept van, csak mindig elfelejtem fellapozni, így maradnak a régi variációk.Most éppen a kezembe került.:)
Jaj nekem is van rengeteg krumplis receptem,csak időm nincs.pedig nagyon szeretem a krumplicskát!!megenném ezt is!!!:):):)
VálaszTörlésImádom! Nagyon guszta lett :)
VálaszTörlésMelli!
VálaszTörlésReménykedem, hogy hamarosan lesz időd és megosztod velünk azokat a jó recepteket.:)
Ami!
VálaszTörlésköszönöm!!:)