A napokban készítettem el ezt a finom krumplit köretnek a szezámmagos panírban sült csirkemáj mellé. Nekem nagyon ízlett, mint a krumpli, mint pedig a csirkemáj. A májat sütőben sütöm, így nincs vele macera, nem kell attól tartani hogy pattog, fröcsköl az olajban sütés közben, és még a lakás sem lesz tele olajszaggal. A krumpli receptről szóló bejegyzés már megtalálható, viszont a kommenteknél kaptam még egy tippet az ízesítésére. Vikitől jött az ötlet, hogy ő pl. fokhagymásan is eltudná képzelni. Ebből is látszik, csakis a képzeletünk szab határt egy étel elkészítésénél. Hétvégére bátran merem ajánlani, főleg mivel egy olyan ételről van szó, amely mellett nem kell órákat a konyhába tölteni.
Kapros-tejfölös krumpli:
krumpli
tejföl
kapor
mustár
só
őrölt fehérbors
krumpli
tejföl
kapor
mustár
só
őrölt fehérbors
Kb. egyforma méretű újkrumplit válogatni, majd jó alaposan megmosni(a héját nem kell lepucolni) majd sós vízben puhára főzni.
A tejfölt simára keverni az ízlés szerinti mennyiségű sóval, mustárral, őrölt fehérborssal, és az apróra vágott kaporral. (ízesíthetjük még reszelt tormával, vagy fokhagymával)
A megfőtt krumplit leszűrni és forrón ráönteni a mártást, majd óvatosan összeforgatni.
Tálaláskor a tetejét szintén apróra vágott kaporral megszórni.
A tejfölt simára keverni az ízlés szerinti mennyiségű sóval, mustárral, őrölt fehérborssal, és az apróra vágott kaporral. (ízesíthetjük még reszelt tormával, vagy fokhagymával)
A megfőtt krumplit leszűrni és forrón ráönteni a mártást, majd óvatosan összeforgatni.
Tálaláskor a tetejét szintén apróra vágott kaporral megszórni.
Csirkemáj szezámmagos panírban:
csirkemáj
tojás
liszt
szezámmaggal összekevert zsemlemorzsa
só
olívaolaj
csirkemáj
tojás
liszt
szezámmaggal összekevert zsemlemorzsa
só
olívaolaj
A májat a hártyás részektől megtisztítani, majd jól megmosni, lecsepegtetni és enyhén besózni.
A szokásos módon liszt-felvert tojás-szezámmaggal összekevert zsemlemorzsa bepanírozni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd vékonyan megkenni olívaolajjal és ráhelyezni a bepanírozott májakat. Tetejüket szintén olívaolajjal kicsit megcsorgatni.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon szép pirosra sütni.
Kapros-tejfölös krumplival tálalni.
A szokásos módon liszt-felvert tojás-szezámmaggal összekevert zsemlemorzsa bepanírozni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd vékonyan megkenni olívaolajjal és ráhelyezni a bepanírozott májakat. Tetejüket szintén olívaolajjal kicsit megcsorgatni.
Előmelegített sütőbe, közepes lángon szép pirosra sütni.
Kapros-tejfölös krumplival tálalni.
Csodálatos összeállítás
VálaszTörlésNyami :)
VálaszTörlésItt is rántott máj lesz ebédre :D
Bianka!
VálaszTörlésköszönöm!!:)
Araniel!
VálaszTörlésPedig összesem beszéltünk.:)))