Nagyon szeretjük a madártejet, így elég gyakran készítek. Azért hogy ne legyen unalmas (igaz soha nem az) néha megpróbálkozom különböző ízesítéssel elkészíteni. Nagyon finom, karamellel leöntve, de a csokoládés változatnak sem lehet ellenállni. Most gondoltam kipróbálom gyümölccsel is. Mivel málna van még szépen a bokrokon, így az került bele. Nekünk nagyon ízlett, a finom vaníliás szósz a kissé savanykás málnával keverve.
Hozzávalók:
1.5 l tej
7 db tojás
2 cs vaníliás cukor(v. vaníliaaroma)
cukor (ízlés szerint)
1/2 cs vaníliás pudingpor
málna
A tojásokat kettéválasztani, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni.
A tejet feltenni forrni, majd kanállal kis halmokat tenni bele a habból. Keményre főzni, majd egy szűrőbe kiszedni, és lecsepegtetni.
A tojások sárgáját ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a vaníliás cukorral, egy kevés hideg tejjel, simára keverni, majd hozzákeverni a pudingport is.
A tejet felforralni, majd állandó keverés mellett belecsorgatni a tojásos- pudingos-cukros keveréket. (én szeretem ha kicsit sűrűbb a szósz, azért teszek bele pudingport is, de természetesen az elhagyható)
Pár percig kevergetve főzni, hogy kellően besűrűsödjön. A tűzről levéve, óvatosan belekeverni a málnaszemeket, majd a hab tetejére önteni.
Langyosra hűteni és tálalni, de nagy melegben lehűtve is finom desszert.
Jaj ez nekünk is nagyon ízlett, én is elészítettem. Isteni lehetett a Tiéd is!:-))
VálaszTörlésAndi/cuki!
VálaszTörlésLáttam a tiedet, és már akkor eldöntöttem, hogy én is megcsinálom. Már agyalok, milyen legyen a következő.:))
Jajj ez nagyon guszta! Kellkellkell!
VálaszTörlésAraniel!
VálaszTörlésKöszönöm!! Küldöm!!!:))
Ez igen, nagyon guszta
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésköszönöm!!