Az ezerarcú medvehagyma, melyből készíthetünk levest, főzeléket, tehetünk belőle pl. tésztára, belegyúrhatjuk a pogácsa, kalács vagy éppen lángos tésztába is. Frissen leszedve, és felhasználva sajnos csak igen rövid ideig áll a rendelkezésünkre, így megpróbálom ezalatt az idő alatt minél többféleképpen belecsempészni az ételekbe. Ebbe a krémlevesbe pl. a medvehagyma mellett került a még újhagyma és krumpli, valamit citrommal, és tejföllel ízesítettem. Tálaláskor pedig ropogósra sült magos-rozsos zsemlét kínáltam mellé, mely jól illik a leveshez.....
A medvehagymát vágjuk fel apróra, az újhagymát vékonyan szeleteljük fel úgy, hogy a zöld szárrészből is kerüljön bele. A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk kisebb kockákra.
Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, majd pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, pároljuk tovább pár
percig, hogy kissé összeessen, majd adjuk hozzá a krumplit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az
ételízesítővel, facsarjuk rá a citromlevet, és öntsük fel a vízzel.
Ezután addig főzzük, míg a krumpli teljesen megpuhul, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejfölt, és botmixerrel pépesítsük. Tálalásig tartsuk melegen. (ízlés szerint egy szitán át is szűrhetjük, hogy a leves selymesebb legyen)
Tálalás előtt szedjük a krémlevest tányérba, olívaolajjal csepegtessük meg, és ízlés szerint pirítóssal kínáljuk. (Én rozsos-magos zsemlét pirítottam hozzá, és azzal tálaltam.)
1 adag tápanyagtartalma:
Energia: 142 kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 10 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése