A gyerekeknek, és szerintem a felnőtteknek is az egyik kedvence a Túró Rudi, legalábbis nálunk nagy kedvenc. A túrós süteményeket és tortákat különösen szeretjük, és Túró Rudi tortát is sütöttem már, sőt sütés nélküli változatban is készült már. (receptek a linkre kattintva találhatóak) Ennek a pitének az elkészítése roppant egyszerű, mivel az alaphoz a Tante Fanny linzertésztát hívtam segítségül, melyből a csokoládédarabkákat sem spórolták ki. Természetesen saját magunk is elkészíthetjük a pitetésztát.(a linkre kattintva megtalálható a barna linzertészta recept) A túrós tölteléket, pedig egyszerűen csak összekeverjük, majd a kihűlt tésztába kanalazzuk, és pár órára betesszük a hűtőbe dermedni. Végül rákerül a csokoládé ganache, és a feldarabolt Túró Rudi.... tálaláskor pedig egy szelet biztosan nem lesz elég belőle, mert olyan finom.
Hozzávaló a tésztához:
A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele a piteformát, és villával több helyen böködjük meg. (Én akkorára nyújtottam ki mint a piteforma alja, majd kézzel nyomkodtam az oldalára a tésztát.)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 25 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem)
A tésztát természetesen saját magunk is elkészíthetjük a pitéhez. Erre a linkre kattintva a tészta receptje megtalálható a Mississippi tortánál.
Hozzávalók a töltelékhez:
50 dkg túró
1,5 dl tejföl (20%-os)
15 dkg porcukor
3 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
15 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
1 dl Hulala (v. habtejszín)
A túrót villával nyomkodjuk össze, ezután adjuk hozzá a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük míg teljesen feloldódik és langyosra hűl.
Ezután öntsük hozzá a túrós keverékhez, és szintén keverjük alaposan össze.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a túrós keverékhez, és óvatosan keverjük össze.
Az elkészült túrós tölteléket egyenletesen kanalazzuk bele a teljesen kihűlt pitetésztába, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Csokoládé ganache és a díszítés hozzávalói:
10 dkg csokoládé (nálam 70%-os)
egy diónyi vaj
1 dl Hulala (v. habtejszín)
4 db Túró Rudi
A csokoládét tördeljük apró darabokra. A Túró Rudit vágjuk fel ízlés szerinti darabokra.
A Hulalához (v. habtejszínhez) adjuk hozzá a vajat, melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, és keverjük simára.
Vegyük ki a hűtőből a pitét, egyenletesen öntsük rá a csokoládét, majd ízlés szerint díszítsük a feldarabolt Túró Rudival.
Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt legalább egy fél órával vegyük ki a pitét a hűtőből, hogy ne legyen vad hideg, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Húúúúúúúúúú, de fincsi lehet :)
VálaszTörlésKedves Fáni, csakis ajánlani tudom, mert nagyon finom!!
TörlésDe jó ötlet volt ez a torta! Finom is lehetett, és mutatós is, és nincs aki ne szeretné :-)
VálaszTörlésKöszönöm a Katalin! Én ugyan kész pitetésztával csináltam, de egy vékony piskótával, tortaformában is eltudom képzelni. Szerintem is mindenki szereti, nálunk bizony nagy sikere volt. :)
TörlésMost készült el. Imádjuk. Ezt is.N kérdés,Te vagy a kedvenc gasztrobloggerem ☺️❤️
VálaszTörlésNagyon köszönöm a kedves szavaidat, és örülök hogy nem csalódsz a receptjeimben. További jó sütést-főzést kívánok! ❤️
Törlés