Több blogban találkoztam már a bruschettaval, és mindig el is határoztam, hogy másnap azt készítek vacsorára, de valamiért mindig elmaradt. Tegnap viszont paradicsomszedés közben eldöntöttem, hogy bizony nem váratom tovább, és bruschetta lesz a vacsora. Éppen volt itthon szezámmagos stangli, így azt szeleteltem fel, és sütőben szép aranyszínűre pirítottam. Tetejére a saját szüretelésű finom, fűszeres paradicsom került, majd a tetejére lapkasajtot csipkedtem. Párpercre visszatettem a sütőbe, hogy a sajt éppen csak egy kicsit megolvadjon. Finom illatok jöttek ki a sütőből, és már alig vártuk, hogy megkóstolhassuk. Nagyon finom volt, nem is tudom miért vártam eddig az elkészítésével.
4-5 db paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
őrölt fehérbors
bazsalokom
oregánó
só
lapkasajt
A olajat egy tálkába kanalazni, majd belenyomni a fokhagymát. Ízlés szerint sózni, borsozni és megszórni a fűszerekkel.(én szárított bazsalikomot és oregánót tettem bele)
Ezután a paradicsomot apróra felvágni, majd az előzőleg jól összekevert fűszeres olajba tenni. Óvatosan összeforgatni, és legalább egy órán át állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A stanglit felszeletelni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymásmellé helyezni a szeleteket.
Ezután előmelegített sütőbe, szép aranybarnára pirítani.
Tálalás előtt a megpirított stangliszeletek tetejére kanalazni a paradicsomot, majd rácsipkedni a lapkasajtot és egy párpillanatra visszatenni a sütőbe, hogy egy kicsit megolvadjon.(nem muszáj ráolvasztani a sajtot, elég ha ráreszeljük és már tálalhatjuk is)
Kihűtve tálalni. Mi langyosan ettük, és így is nagyon finom volt.
én is mindig halogatom ,de ez nagyon jól mutat a képen és egyszerű elkésziteni!
VálaszTörlésNagyon-nagyon guszta
VálaszTörlésÓ de finom!!! De jó közeli fotók!
VálaszTörlésNagyon guszta azon a szezámmagos stanglin:) Még sosem készítettem, pedig már én is régóta készülök rá. És milyen egyszerű az elkészítése.
VálaszTörlésÉn sem készítettem még, ideje lenne:) Nagyon jól néz ki és egyszerű elkészíteni is!
VálaszTörlésNagyon guszta amit készítettél és biztos nagyon finom!
VálaszTörlésÉn is kipróbálom, finom lehet.
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük!:-)Cseréljük el egy kis krumplis pizzára!:-)
VálaszTörlésNagyon guszta. Pont így vagyok vele. Már nagyon régen ki akartam próbálni, de valahogy mindig elmarad. No, majd a héten tényleg...
VálaszTörlésA képet nézve, összefutott a nyál a számban...Jó fokhagymásan, de finom csemege! Guszta!!
VálaszTörlésVanocska!
VálaszTörlésNe halogassad, nagyon egyszerű és remek vacsorára.:)
Bianka!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)
Vicuska!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:)
trollanyu!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Ne halogassad tovább, meglátod nálad is nagy sikere lesz. Nagyon egyszerű,és nagyon finom.:)
Csupa csoki!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Neked is csak ajánlani tudom. A fűszerezése meg ízlés szerinti lehet.:)
Éva!
VálaszTörlésKöszönöm, és valóban nagyon finom, gyorsan összedobható vacsorára.:)
Kati!
VálaszTörlésMeglátod neked is ízlik majd, érdemes kipróbálni.:)
Nelli!
VálaszTörlésÉn benne vagyok a cserében, mert az a pizza is nagyon finom lehet.:)
Petra!
VálaszTörlésKöszi, én is halogattam, és csak most bánom, hogy nem készítettem el előbb.:)
IllésKrisz...!
VálaszTörlésKöszi!!! Én is jó fokhagymásan készítettem, de szerencsére az epém tolerálta.:)