2011. szeptember 14., szerda

Málnás-citromos pite.




Málnás recepteket keresgetve találtam rá erre a receptre, és rögtön megtetszett. Igaz éppen elfogyott a málna és a fagyasztóból nem akartam elővenni, jó lesz az majd télire, így megkellet várnom, hogy újra érjen, és szedhető legyen. Aztán pár napra rá, TöcsökBogár konyhájában szembetaláltam magam, ezzel a málnás recepttel, és a süteményről készült csodaszép képpel. Ezek szerint, megegyezik az ízlésünk, egyformán szeretjük a málnás süteményeket. Ma végre én is megsütöttem, és valóban nagyon finom lett. Igaz egy kicsit változtattam a recepten, és én pl. pudingport is tettem a töltelékbe. Mindenkinek bátran merem ajánlani, akár málnával, vagy éppen eperrel, szederrel az elkészítését.






 Tészta hozzávalói 20x30 tepsihez:

 15 dkg liszt
15 dkg margarin
5 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja
csipet só
1 cs vaníliás cukor


A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverni, majd belereszelni a citromhéjat, hozzáadni a lisztet és a csipet sót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrni.(egy közepes keménységű tészta legyen belőle)
Ezután a hűtőszekrénybe tenni 30 percre pihentetni

Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelni sütőpapírral, majd a hűtőből kivett tésztát belehelyezni, és tenyérrel egyenletesen belelapogatni.
Ezután villával megböködni, hogy sütés közben, ne púposodjon fel.

Előmelegített sütőbe, közepes lángon 20- 25 perc alatt világos zsemleszínűre sütni. A sütőből kivéve kihűteni a tésztát.







Töltelék hozzávalói:

20 dkg málnapép
25 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
3 tojásfehérje
1 egész tojás
1,5 dl citromlé
2 citrom reszelt héja
6 dkg liszt
1/2 cs vaníliás pudingpor


Egy tálba beletenni a tojásfehérjéket, az egész tojást, a citromlevet és a málnapépet  (mag nélkül, átpasszírozva) és kézi habverővel alaposan összekeverni.

Ezután hozzáadni a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és szintén jól összekeverni.
Végül állandó kevergetés mellett beleszórni a pudingport, majd a lisztet és alaposan összekeverni.

A tepsiben lévő, kihűlt tészta tetejére önteni a málnás-keveréket.
Ezután visszahelyezni az előmelegített sütőbe, és közepes lángon 30-35 perc alatt készre sütni.(én légkeverésnél 160 fokon 35 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyni teljesen kihűlni, majd ízlés szerint felszeletelni.

Tálalás előtt a tetejét porcukorral megszórni, és málnaszemekkel díszíteni.

22 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a málnás dolgokat én is, ebben igazad van. :)))
    Gyönyörű lett a pitéd!!!

    VálaszTörlés
  2. ezt kinéztem én is magamnak,szép szine van és biztos finom is lehet

    VálaszTörlés
  3. Csodaszép, és isteni finom lehet. Szeretek én is minden málnás és más bogyós gyümölcsöt:) Ezt biztos, hogy ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  4. Ó, azon a közeli képen, nagyon átütő, kár, hogy nem lehet leemelni onnan...:o)))

    VálaszTörlés
  5. Jaj, de szép lett! A képek láttán érzem a citromos-málnás ízt a számban.:-)Finom lehetett nagyon.

    VálaszTörlés
  6. De szép látvány. Az íze...Hmm, mennyei lehet. :)))

    VálaszTörlés
  7. Tücsök Bogár!
    Nagyon köszönöm!! Amikor megláttam a receptet rögtön megtetszett, aztán a tiedbe még jobban beleszerettem, és örülök, hogy megsütöttem .:)

    VálaszTörlés
  8. Vanocska!
    Nem csak a színe szép, de az íze is mesés.:)

    VálaszTörlés
  9. trollanyu!
    Köszönöm!! Szerintem nem csak málnával, de más bogyós gyümölccsel is nagyon finom lehet. Nem fogod megbánni, ha megsütöd.:)

    VálaszTörlés
  10. IllésKrisz...!
    Köszönöm!!! Sajnálom hogy nem lehet leemelni, mert megérne egy kóstolást.:))Én is sok mindent megkóstolnák nálad.

    VálaszTörlés
  11. Vicuska!
    Köszönöm!!! Valóban nagyon finom, csakis ajánlani tudom.:)

    VálaszTörlés
  12. Nelli!
    Köszönöm!! Nagyon finom a citrom és a málna együtt, biztosan ízlene neked is.:)

    VálaszTörlés
  13. Petra!
    Köszi, és valóban mennyei finom.:)

    VálaszTörlés
  14. Arata fantastic de bine!
    Pupici si o zi frumoasa :*

    VálaszTörlés
  15. Maya!

    Vă mulţumesc foarte mult!

    Ai o seară plăcută.:)

    VálaszTörlés