Ma nagyon nyűgös, fejfájós napom van, így semmi kedven nem volt a főzőcskézéshez. Lehet ezt már tegnap is éreztem, mert a a halaspult előtt elhaladva, rögtön megakadt a szemem a lazacszeleteken. Nem is tétováztam, gyorsan vettem is pár szeletet a mai ebédhez. Szerencsémre így nem kellett fejfájósan órákig a konyhába a főzéssel szenvednem, mert a hal és a krumpli gyorsan elkészült. A befűszerezett lazacot a paradicsommal, és a hagymával, alufóliába csomagolva sütöttem meg. Ettől nagyon finom zaftos maradt a hal, és a sült paradicsom remekül illett hozzá. Köretnek szintén a sütőben sütöttem meg a felszeletelt kakukkfüves krumplit. Így rövid idő alatt, egy remek ebédet sikerült feltálalnom. Mindenkinek bátran merem ajánlani az elkészítését.
Hozzávalók:
szeletelt lazac
paradicsom
vöröshagyma
rozmaring(egész)
bazsalikom
só
citrom
színes bors
olívaolaj
szeletelt lazac
paradicsom
vöröshagyma
rozmaring(egész)
bazsalikom
só
citrom
színes bors
olívaolaj
A lazacszeletek mindkét oldalát tengeri sóval besózni, majd olívaolajjal meglocsolt alufóliára fektetni.
Megszórni apróra vágott vöröshagymával, majd ízlés szerint fűszerezni.
Melléhelyezni párdarab paradicsomot, majd a tetejére tenni egy citromkarikát.
Ezután meglocsolni még egy kevés olívaolajjal.
Végül a fóliát teljesen lezárni, hogy a hal a fűszeres gőzben párolódjon.
Az elkészült csomagokat egy tepsire egymásmellé helyezni.
Végül a tepsit előmelegített sütőbe tenni, majd közepes lángon 20-25 perc alatt készre párolni.
A sütőből kivéve a fóliát óvatosan szétnyitni, majd a sült krumplival együtt tálalni.
Kakukkfüves krumpli:
krumpli
kakukkfű
só
olívaolaj
krumpli
kakukkfű
só
olívaolaj
A krumplit megpucolni, majd vastagabb szeletekre felvágni. Ezután megszórni sóval és jól összeforgatni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd meglocsolni olívaolajjal. Ezután egymásmellé helyezni a besózott krumpliszeleteket, és friss kakukkfűvel megszórni. Tetejét olívaolajjal szintén meglocsolni.
Előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten szép pirosra sütni.
Tálaláskor a sült lazacszeleteket a kakukkfüves krumplival és a paradicsommal kínálni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd meglocsolni olívaolajjal. Ezután egymásmellé helyezni a besózott krumpliszeleteket, és friss kakukkfűvel megszórni. Tetejét olívaolajjal szintén meglocsolni.
Előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten szép pirosra sütni.
Tálaláskor a sült lazacszeleteket a kakukkfüves krumplival és a paradicsommal kínálni.
Nagyon guszta amit csináltál ! Szerintem valami front van biztos azért fájt a fejed, már más blogon is olvastam hogy a "szakácsnőnek" fájt a feje!
VálaszTörlésNagyon guszta, nincs is jobb fejfájásra, mint a lazac:)
VálaszTörlésNagyon tetszik! Főleg, hogy minden részét sütőben sütöd. :))
VálaszTörlésFinom és egészséges! Gyógyulást Gizike!
VálaszTörlésMa nekem is ilyen vacak fejfájós napom volt!! Én is próbáltam egyszerűt főzni, de a Tied jobban tetszik a hallal. Nálunk holnap lesz hal, igaz nem lazac, "csak" ponty és süllő :)
VálaszTörlésÉva!
VálaszTörlésKöszönöm!! Már napok óta szenvedek, elkezdtem szedni egy új gyógyszert és most arra gyanakszom hogy attól fáj ennyire a fejem.Ma már szerencsére jobb egy kicsit.:)
trollanyu!
VálaszTörlésKöszönöm!!! A lazac a kedvencem, de sajnos ettől sem múlt el a fejfájásom.:(
Petra!
VálaszTörlésKöszi, így egyszerűbb a krumpli is meg a hal is, és talán kicsit egészséges.:)
Juci!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)
Mária!
VálaszTörlésJobbulást kívánok!!! A pontyot is szeretem, de süllőt még nem ettem. Megyek hozzád meglesni a receptet.:)