A leveles tésztának köszönhetően, na meg annak hogy megint sikerült a rebarbara bokromról jó néhány, szép fiatal szárat levágni, készült el ez a csiga. A rebarbarát, almával párosítottam és csakis az ízhatás kedvéért még megszórtam bodzavirággal is. Sütés közben isteni illatok lengték be az egész konyhát, és ezt még fokozta a kisült csigák íze, mert nagyon finomra sikerült. A kívül ropogós tészta, és a krémes töltelék remekül összeillettek. Arról már nem is beszélve, hogy kb. fél óra alatt elkészült, és már tálalhattam is. Mindenkinek bátran merem ajánlani, akár ezzel a töltelékkel, akár saját ízlés szerinti gyümölcsök párosításával.
Hozzávalók:
2 cs leveles tészta
10-15 dkg rebarbara
1 db alma
2-3 bodzavirág
1 cs vaníliás pudingpor
2-3 ek cukor
1 kk őrölt fahéj
2 cs vaníliás cukor
0,5 dl víz
A rebarbarát és az almát meghámozni, majd kockákra felvágni. Egy edénybe tenni és felönteni kb. 0,5 dl vízzel, hozzáadni a cukrot, az őrölt fahéjat, majd pár perc alatt puhára főzni. Ezután botmixerrel pépesíteni, és végül teljesen kihűteni.
A kihűtött masszához keverni a vaníliás cukrot, és a vaníliás pudingport, majd belecsipkedni a bodzavirágot.
A előnyújtott leveles tésztát kicsavarni a papírból, majd egyenletesen rákenni a rebarbarás-pudingos masszát. (mindkét leveles tésztával így járjunk el)
Ezután a papír segítségével óvatosan feltekerni, mint a bejglit, majd éles késsel kb. 1 cm-es csíkokra felszeletelni.
Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezni egymástól kicsit távolabb a csigákat. (sütés közben nőni fognak a csigák!!!)
Előmelegített sütőbe, magasabb hőmérsékleten kb. 25 perc alatt szép pirosra sütni. (Én légkeverésnél, 170 fokon sütöttem.)
Tálalás előtt langyosra hűteni, majd ízlés szerint porcukorral megszórva kínálni.
Biztos nagyon finom lehet,de rebarbarával azóta sem sikerült összetalálkozni,de ha egyszer összejön :-)akkor biztos elkészitem.
VálaszTörlésMost mát tényleg meg kell kóstolnom a rebarbarát. Finom lehet
VálaszTörlésNagyon guszta, biztos különlegesen finom íze van a bodzától meg a rebarbarától/bár ezt nem ismerem/.
VálaszTörlésEz nagyon jól néz ki, szívesen elcsennék egyet ;)
VálaszTörlésGizi!
VálaszTörlésEz micsoda nagyszerű ötlet:-))
Zseniális kombináció!
VálaszTörlésNem is tudom, nálunk lehet-e valahol rebarbarát kapni, pl. piacon. Szét kell nézzek :-)
Ez nekem nagyon ízlene, az tuti :)
VálaszTörlésVanocska!
VálaszTörlésEgyszer majd csak sikerül találkoznotok és akkor jól elkészítheted ezt a finomságot is.:)
Bianka!
VálaszTörlésNagyon finom, és ha sikerül beszerezned a rebarbarát, semmiképpen ne hagyd majd ki.:)
Éva!
VálaszTörlésKöszönöm!! Valóban nagyon finom így együtt.:)
Zsiri!
VálaszTörlésKöszi, és akár kettőt is elcsenhetsz.:))
Gesztenye!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:))
Chef Viki!
VálaszTörlésPiacon lehet hogy az idős nénikék tudnak neked vinni. Nagyon finom, szerencsére a szomszédomtól kaptam hajtást és így már saját bokrom van.:)
Szosz!
VálaszTörlésSzerintem is ízlene neked is!!!:)
Nekem már a kedvenc zöldséges fiúm hozott egy jó adag rebust,de akkor még nem nyílott a bodza.
VálaszTörlésHolnap kapom az újabb rebarbarát,és találtam egy bokrot,amin volt pár bodza-tányér.Nálunk az a baj,hogy a közlekedéshez közel vannak és nem egészséges leszedni.Pest,az Pest!
Zsóka, teljesen igazad van, az út mentén nem szabad bodzavirágot (meg semmi egyebet) szedni. Nekem szerencsém van, mert a szomszéd kertje tele van bodzabokorral, így bátran merek belőle minden finomságot készíteni. A rebarbara bokrom is szép, így azt is csak le kell vágni a tőről, és már készülhetnek is a finomságok. Éppen hétfőn készülök epret venni, és azon agyalok milyen rebarbarás, vagy bodzás desszertet hozzak össze. Kíváncsian várom, Te mit sütöttél a hétvégére.
Törlés