Azt nem mondanám, hogy egy ételszépségversenyre bemerném nevezni ezt a desszertet, de azt biztosra állíthatom, hogy nagyon finom. Jénaiba sütöttem meg, de szuflé formában lenne az igazi.(én soknak találtam a masszát 6 db kicsi szuflé formához, és szerettem volna egyszerre megsütni) Az állaga sütés után, éppen olyan mint a szuflé. A tetején a puding szépen megsült, a belseje viszont még kellően folyós. Amennyiben a sütőből kivéve rögtön tálalásra kerül, akkor tálaláskor lávaszerűen terül el a tányéron. Viszont, ha langyosra hagyjuk hűlni, akkor már kissé pudingszerű, dermedt lesz. Én most eperrel készítettem el, de cseresznyével, meggyel szintén megsüthető. Tálaláskor vanília fagylaltot kínáltam hozzá, és a végeredmény magáért beszélt. Pillanatok múlva már csak az üresen kongó jénaitál kacsintott vissza rám. Nálunk nagy sikere volt!!! Ki-ki ízlésének megfelelő gyümölccsel, és akár melegen, vagy éppen kissé lehűtve fogyaszthatja.
Hozzávalók:
30 dk eper
2 db tojás
1 cs vaníliás pudingpor
5 dl tej
3-4 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
mandulaforgács
margarin
30 dk eper
2 db tojás
1 cs vaníliás pudingpor
5 dl tej
3-4 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
mandulaforgács
margarin
Az epret alaposan megmosni, és lecsepegtetni, majd félbevágni.
A jénaitálat margarinnal kikenni, majd beleteríteni a félbevágott eperszemeket.
A pudingport a cukorral, vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és egy kevés tejjel simára keverni.
A maradék tejet feltenni melegedni, majd ha már majdnem forr, hozzákeverni az elkevert pudingot. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzni.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként kézi habverővel a forró pudinghoz keverni.
Az eper tetejére önteni a masszát és egyenletesen elsimítani. Tetejét mandulaforgáccsal megszórni.
Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon, kb. 30 perc alatt szép pirosra sütni.(én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem)
A sütőből kivéve még melegen tálalni. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá fagylaltot, vagy tejszínhabot.
A jénaitálat margarinnal kikenni, majd beleteríteni a félbevágott eperszemeket.
A pudingport a cukorral, vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és egy kevés tejjel simára keverni.
A maradék tejet feltenni melegedni, majd ha már majdnem forr, hozzákeverni az elkevert pudingot. Lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzni.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként kézi habverővel a forró pudinghoz keverni.
Az eper tetejére önteni a masszát és egyenletesen elsimítani. Tetejét mandulaforgáccsal megszórni.
Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon, kb. 30 perc alatt szép pirosra sütni.(én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem)
A sütőből kivéve még melegen tálalni. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá fagylaltot, vagy tejszínhabot.
A lényeg, hogy finom volt.
VálaszTörlésszerintem is az íz a lényeg, de látszik, hogy finom és szaftos
VálaszTörlésSzia Gizi! Légyszíves nézzél be hozzám!
VálaszTörlésKati!
VálaszTörlésIgen, nagyon finom volt. Így egyszerűbb volt megsütni, mint szuflé formába.:)
Bianka!
VálaszTörlésBizony a fagyival isteni finom volt.:)
Éva!
VálaszTörlésKöszönöm a meghívást, megyek és benézek hozzád.:)
Nagyon fincsi lehetett Gizus:-)
VálaszTörlésDitta!
VálaszTörlésIgaz szépnek nem szép, na de annál finomabb.:))