Ma valahogy semmi kedvem nem volt a főzéshez, így a hétvégi receptajánlatom még az eddigieknél is gyorsabban elkészíthető. Mindenképpen valami gombás finomságra gondoltam, de semmi ötletem nem volt, mi is legyen az. Igaz több gombás recept is csábító volt, de a végén mindegyiket elvetettem. Enni persze azért kell, így a sajttal töltött gombás receptemre esett a választásom. Az igen gyorsan elkészül, és nem utolsó sorban még nagyon finom is. Aztán ahogy a sajtokért nyúltam a hűtőszekrénybe, megakadt a szemem a füstölt kolbászon. Nosza gondoltam, gyere csak te is velem, elrontani biztosan nem fogod a gombát. Bizony nem rontotta el, sőt sokkal finomabb lett, mintha csak sajttal lenne megtöltve. Köretnek szintén egy kedvencünket kukoricás rizst készítettem. Mire a gomba megsült, akkorra elkészült a köret is, így valóban rövid idő alatt, remek ebédet sikerült a tányérunkra varázsolni. Mindenkinek csakis ajánlani tudom, főleg ha sem kedve (mint nekem:)), sem pedig ideje nincs a nagyobb főzőcskézéshez.
gomba
füstölt sajt
trappista sajt
só
őrölt bors
füstölt kolbász
olívaolaj
A gombákat megtisztítani, majd kívül-belül megszórni sóval. Belsejét ízlés szerint borsozni.
A sajtokat lereszelni, a kolbászt felkarikázni.
A tepsibe egy kevés olívaolajat önteni, majd belehelyezni a gombafejeket. Mindegyikbe reszelt trappista sajtot tenni, majd ráhelyezni 1-2 karika füstölt kolbászt. Végül megszórni a reszelt füstölt sajttal. Tetejét kicsit meglocsolni olívaolajjal.
Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes hőmérsékleten szép pirosra sütni. (kb. 20-25 perc)
Ezalatt az idő alatt ellehet készíteni a köretet is. Az előfőzött rizst a tasakon lévő leírás szerint megfőzni.
A fagyasztott kukoricát forrásba lévő vízbe tenni, majd az újraforrástól számítva, 3-4 percig főzni. Ezután leszűrni, majd a kifőtt rizshez keverni. Egy pici olívaolajat önteni rá és ízlés szerint sózni.
Tálaláskor a töltött gombafejeket a kukoricás rizzsel és ízlés szerinti salátával tálalni.
A sajtokat lereszelni, a kolbászt felkarikázni.
A tepsibe egy kevés olívaolajat önteni, majd belehelyezni a gombafejeket. Mindegyikbe reszelt trappista sajtot tenni, majd ráhelyezni 1-2 karika füstölt kolbászt. Végül megszórni a reszelt füstölt sajttal. Tetejét kicsit meglocsolni olívaolajjal.
Előmelegített sütőbe tenni, majd közepes hőmérsékleten szép pirosra sütni. (kb. 20-25 perc)
Ezalatt az idő alatt ellehet készíteni a köretet is. Az előfőzött rizst a tasakon lévő leírás szerint megfőzni.
A fagyasztott kukoricát forrásba lévő vízbe tenni, majd az újraforrástól számítva, 3-4 percig főzni. Ezután leszűrni, majd a kifőtt rizshez keverni. Egy pici olívaolajat önteni rá és ízlés szerint sózni.
Tálaláskor a töltött gombafejeket a kukoricás rizzsel és ízlés szerinti salátával tálalni.
Egyik nagy kedvencem, guszta
VálaszTörlésGizi, ez a töltelék nagyon szuper, vittem is!
VálaszTörlésNagyon guszta! A füstölt kolbász nem nagyon karakteres a gombához, nem veszi el a gomba jellegzetesen jó ízét?
VálaszTörlésNagyon finom lehet ezzel a töltelékkel..
VálaszTörlésHú Gizus,fantasztikus lehet,kolbásszal még nem töltöttem,na de recept mentve kipróbálom majd:-)
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszi, én is szívesen készítem, mert nagyon gyorsan letudom így a főzést.:))
Erinacea!
VálaszTörlésIsteni finom lett a kolbásztól, nem fogsz csalódni benne.:)
Éva!
VálaszTörlésKöszönöm!! A gomba méretétől függően 1-2 karika kolbász tettem csak bele, így megmaradt a gomba finom íze is.:)
Vanocska!
VálaszTörlésBátran merem ajánlani, nagyon finom!!:)
Ditta!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Biztosan nálatok is sikere lesz, nekünk nagyon bejött.:)
Imádom a gombát, a sajtot és a kolbászt is, ki fogom próbálni!!
VálaszTörlésMária!
VálaszTörlésBiztosan nem fogsz csalódni, mert nagyon finom.:)