Hamarosan itt van a Húsvét, és lassan ellehet dönteni mi is kerüljön az ünnepi asztalra. Elkezdtem nézelődni a régi, már elkészített receptjeim között, és átlapoztam az újabb szerzeményeimet is. Egyenlőre még tanácstalan vagyok, így úgy döntöttem, hogy az újabb receptekből kiválogatom a nekem tetszőket és elkészítem szépen sorba. Így én is megtalálom a számomra legmegfelelőbb receptet, és egyben szeretnék vele mindenkinek ötleteket adni. Legelsőnek ezt a tojássalátát ajánlanám, nekem nagyon ízlett, igaz egy kicsit kevesebb tejfölt kellett volna belekanalazni, hogy az állaga kicsit sűrűbb legyen, de az ízén ez semmit nem változtatott. A főtt sonka mellé remekül illik majd.
Hozzávalók:
főtt tojás
lila hagyma(v. metélőhagyma)
tejföl
só
őrölt fehér bors
olívaolaj
pár csepp citromlé
főtt tojás
lila hagyma(v. metélőhagyma)
tejföl
só
őrölt fehér bors
olívaolaj
pár csepp citromlé
A tojásokat keményre főzni, majd hideg vízbe tenni és kihűteni. Ezután a héját lepucolni, majd félbevágni, és a sárgáját kiszedni. A fehérjét kockára felvágni.
A sárgáját egy tálba tenni, majd villával egy kicsit összenyomkodni. Ezután hozzáadni az apróra vágott lila hagymát, (v. metélőhagymát) a tejfölt, egy pici olívaolajat, majd ízlés szerint sót és őrölt borsot. Jól kikeverni és ízlés szerint még egy párcsepp citromlevet is lehet belecsepegtetni.
Végül a tejfölös-tojássárgás masszával óvatosan összekeverni a felkockázott fehérjét, és állni hagyni hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor főtt sonka mellé kínálni a tojássalátát.
A sárgáját egy tálba tenni, majd villával egy kicsit összenyomkodni. Ezután hozzáadni az apróra vágott lila hagymát, (v. metélőhagymát) a tejfölt, egy pici olívaolajat, majd ízlés szerint sót és őrölt borsot. Jól kikeverni és ízlés szerint még egy párcsepp citromlevet is lehet belecsepegtetni.
Végül a tejfölös-tojássárgás masszával óvatosan összekeverni a felkockázott fehérjét, és állni hagyni hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor főtt sonka mellé kínálni a tojássalátát.
Finom lehet!Én nem szoktam összenyomkodni a sárgáját úgy készítem.Gondolom így sokkal sűrűbb lesz.
VálaszTörlésNagyon finom lehet, szívesen elfogadnám
VálaszTörlésEz finom lehet, nálad már igazi húsvéti hangulat van.
VálaszTörlésNagyon jó ötlet, nálunk a tejfölös nyerslecsó a favorit húsok mellé.
VálaszTörlésNelli!
VálaszTörlésSűrűbb lett volna, csak először kevésnek találtam a tejfölt, hát zutty bele egy kanállal, na így meg kicsit hígabb lett. Viszont nagyon finom.:)
Bianka!
VálaszTörlésSzívesen küldenék neked. Sonkával még finomabb lett volna, na de azt még nem főztem meg.:))
Kati!
VálaszTörlésAnnyi finomságot szeretnék kipróbálni, hogy húsvétkor nem győznénk rá, így már most elkezdjük tesztelni őket.:))
Éva!
VálaszTörlésBiztosan az is finom lehet. Megkérdezhetem hogyan is készíted???
De finom Gizus nagyon imádom,olyan jó tényleg már a húsvétot látni:-)
VálaszTörlésDitta!
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem, és valahogy mindig csak húsvét idején készítem, kitudja miért.:)