Csodálatosan szép idő van, ragyogóan süt a nap, végre talán itt az igazi tavasz. Ki is használom ezt a gyönyörű időt és kertészkedek ezerrel. Na de azért valamit enni is kell, így gyorsan összedobtam ezt a tésztát. Szerencsére mindig van itthon hal, vagy éppen halkonzerv,(melyekből gyorsan elkészül az ebéd) mint most is, így valóban csak annyi időre volt szükségem, ameddig kifőztem a tésztát. Annak ellenére, hogy gyorsan elkészült , igen csak finomra sikerült. Vagy lehet, csak éppen én voltam farkas éhes, de nagyon jólesett. Friss bazsalikommal lett volna az igazi, de sajnos nekem csak szárított volt itthon, így azt tettem bele. (valahogy a cserépbe elvetett bazsalikom magok, nem akarnak kibújni a földből, de azért még reménykedem:))) A halat kedvelőknek, és a kevés idővel rendelkező háziasszonyok figyelmébe ajánlanám.
spagetti tészta
paradicsomos tonhal konzerv
fehér hagyma
bazsalikom
őrölt bors
só
olívaolaj
reszelt sajt
A spagettit enyhén sós vízbe kifőzni. Közben meglehet párolni a hagymát.
A hagymát nagyon apróra felvágni, majd egy serpenyőbe pici olívaolajat önteni és elkezdeni párolni. Ha már üveges, akkor a tészta főzőlevéből ráönteni egy keveset, és párperc alatt puhára főzni. Közben sózni, borsot őrölni rá, és megszórni ízlés szerint bazsalikommal.(friss bazsalikommal az igazi, de nekem sajnos csak szárított volt, így azzal szórtam meg)
A közben megfőtt tésztát leszűrni, majd a hagymához keverni. Ezután ráönteni a konzerv paradicsomos-tonhalat, majd jól összeforgatni.
Rögtön lehet tálalni, és a tetejére ízlés szerinti sajtot reszelni.
A hagymát nagyon apróra felvágni, majd egy serpenyőbe pici olívaolajat önteni és elkezdeni párolni. Ha már üveges, akkor a tészta főzőlevéből ráönteni egy keveset, és párperc alatt puhára főzni. Közben sózni, borsot őrölni rá, és megszórni ízlés szerint bazsalikommal.(friss bazsalikommal az igazi, de nekem sajnos csak szárított volt, így azzal szórtam meg)
A közben megfőtt tésztát leszűrni, majd a hagymához keverni. Ezután ráönteni a konzerv paradicsomos-tonhalat, majd jól összeforgatni.
Rögtön lehet tálalni, és a tetejére ízlés szerinti sajtot reszelni.
Hú,bevágnám :-)
VálaszTörlésJaj nekem a kép is nagyon tetszik
VálaszTörlésKépzelem, milyen finom lehetett! Nagyon hangulatos lett az első kép :-)
VálaszTörlésÉs Gizike, ugyan karcolj már be tőlem lécci egy jó szót :-)
Nagyon jó ötleteid vannak :)
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet Gizus,nekem nagyon bejönne,kérnék is belőle,ha maradt még:-)
VálaszTörlésSzeretem ezeket a könnyen , gyorsan elkészülő ételeket!
VálaszTörlésTegnap én is kint voltam a kertben, meg is éreztem az éjjel. Fájt minden porcikám.
Gizike, miután jóllaktam már megint Nálad, most hoztam is valamit.
VálaszTörlésÖrülök, hogy "megismerhettelek", és nagyon szeretem olvasni a blogodat.
Ez a bejegyzés egy pontot ér Számodra az "Egy jó szó" játékban! :-) itt :
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
Nagyon guszta, és valóban ripsz-ropsz kész ahogy leírtad! Szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésBelly!
VálaszTörlésCsak nyugodtan vágjad be!!:))
Chef Viki!
VálaszTörlésValóban nagyon finom lett, tudod a borocska igen jót tett neki.:))
Köszönöm a "jó szót"!!!!!
Családi tűzhely!
VálaszTörlésKöszönöm a "jó szót"!!!!:)
Réka!
VálaszTörlésköszi, neked is ajánlani tudom, nagyon finom.:)
Ditta!
VálaszTörlésMár küldök is neked belőle, és tuti ízleni fog.:)
Juci!
VálaszTörlésA hosszú tél után most kicsit sok egyszerre a kertészkedés, de olyan jó kint lenni. Én is érzem minden porcikámba.:))
Sziranszki(Krisztina)!
VálaszTörlésNagyon köszönöm neked ezeket a kedves szavakat. Örülök hogy sűrűn meglátogatsz, de annak még jobban, hogy nem kell csalódnod a receptjeimben. Már az ilyen kedves szavakért megéri közzétenni a receptjeimet.
Köszönettel: Gizi
Latsia!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!! Én is szintén örülök annak hogy megismerhettelek, még ha csak így az éteren keresztül. Szívesen megyek hozzád, és sokat tanulok tőled!!!:)
Éva!
VálaszTörlésköszönöm!! Szívesen küldök neked is kóstolót.:)