A napokban láttam ezt a receptet, már lassan lesem merem írni hogy hol, hát természetesen a Tv-Paprikán. A "jó szakács-rossz szakács" egyik adásában készítette el méghozzá az állítólagos "rossz szakács", igaz ő frissen szedett barackból, én viszont befőttből. Nevét onnan kapta, hogy egyáltalán nem törekszik arra, hogy minél egészségesebben főzzön, neki inkább az a fő, hogy számára finom legyen az étel. Nagyon megtetszett az őszibarack így megsütve és a hús mellé tálalva, így gondoltam mindenképpen én is kipróbálom. Aztán kicsit még nézelődtem, és rátaláltam egy blogra, (sajnos már nem emlékszem hol található) ahol éppen azt beszélték meg a lányok, kinek a nagymamája milyen ebédeket főzött gyerekkorukba. Akkor én is kicsit elmerengtem, és eszembe jutottak azok a vasárnapi ebédek, melyek elmaradhatatlan fogása volt a rántott hús. A nagybetűs rántott hús, melyet a kornak megfelelően, sertészsírban sütött ki a mama, és bizony milyen finom is volt. Lehet sokan most felsikítanak, de bizony most én is zsírban rántottam ki a húst, és lehet nem éppen egészséges, de annál finomabb lett. Megigézve a régi vasárnapi ebédek emlékét. Ehhez a finom rántott húshoz, nagyon jól illet a citromos-sült-őszibarack, köretként pedig a feltálalt rizs.
A rántani való húst kicsit kiklopfolni, majd besózni és egy kicsit állni hagyni.
Most duplán paníroztam be, hogy minél vastagabb legyen rajta a zsemlemorzsa.
Tehát először lisztbe-felvert tojásba-zsemlemorzsába, majd megint lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgattam bele a hússzeleteket.
Ezután egy serpenyőbe sertészsírt hevítettem, majd belehelyezve a húst lefedve mindkét oldalát szép aranyszínűre sütöttem. Végül egy papírtörlővel bélelt jénaiba kiszedtem. (a hiedelemmel ellentétben, egyáltalán nem szívta magába a zsírt)
1 doboz őszibarack befőtt
kb. 5 dk vaj
1 db citrom
1 ek méz
Most duplán paníroztam be, hogy minél vastagabb legyen rajta a zsemlemorzsa.
Tehát először lisztbe-felvert tojásba-zsemlemorzsába, majd megint lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgattam bele a hússzeleteket.
Ezután egy serpenyőbe sertészsírt hevítettem, majd belehelyezve a húst lefedve mindkét oldalát szép aranyszínűre sütöttem. Végül egy papírtörlővel bélelt jénaiba kiszedtem. (a hiedelemmel ellentétben, egyáltalán nem szívta magába a zsírt)
1 doboz őszibarack befőtt
kb. 5 dk vaj
1 db citrom
1 ek méz
Egy serpenyőbe felhevíteni a vajat, majd belehelyezni a lecsepegtetett őszibarackokat. Elkezdeni sütni, és közben rácsorgatni a mézet, ráreszelni a citrom héját és ráfacsarni fél citrom levét. Sütés közben többször óvatosan összerázogatni. Mindkét oldalát szép pirosra sütni.
Tálaláskor a rántott szelet mellé köretként kínálni a sült őszibarackot és a párolt rizst. Ízlés szerint kínálhatunk még hozzá krumplipürét is.
Tálaláskor a rántott szelet mellé köretként kínálni a sült őszibarackot és a párolt rizst. Ízlés szerint kínálhatunk még hozzá krumplipürét is.
Nagyon guszta, elkébzelem milyen finom volt a nyálam csurog. A barackot kifogom próbálni, biztos finom. Valóban régen zsírral készítettek mindent, és nem volt téma a cholesterin.
VálaszTörlésJaj stenem de finom lehet!!!
VálaszTörlésMi is szeretjük a rántott húshoz a barackbefőttet, igaz, én még nem sütöttem meg, de ami késik...
VálaszTörlésNagyon szeretem a gyümit a husikhoz.Látom a rántott húson szezámmag is van. Olyan jó ízt ad neki.
VálaszTörlésGizusom ! Ezt a férjem díjazná nagyon, Ő ugyanis hús és őszibarack faló. (én mindegyiket tudom nélkülözni, de hogy miért, azt ne kérdezdt meg.... csak) :-)
VálaszTörlésEz nagyon guszta, s szép a tálalás.
VálaszTörlésisteni lehet, nagyon szeretném megenni
VálaszTörlésÉva!
VálaszTörlésKöszönöm!! Biztosan neked is ízlik majd így a barack, egyszerű elkészíteni és isteni finom!!! Na igen régen kanálszámra ették a zsírt és mégsem volt semmi bajuk. Szerintem ez csak egy újkori hisztéria.:)
Latsia!
VálaszTörlésNagyon finom volt!!! Szívesen küldök egy kis kóstolót.:)
Mária!
VálaszTörlésNe várakozzál a kipróbálással sokáig, meglátod milyen finom!!:)
Nelli!
VálaszTörlésGyümölcs-hús párosítás nálunk is nyerő!! Összekeverve tárolom a zsemlemorzsával a szezámmagot, így mindig van a panírba egy kicsit.Nagyon szeretem én is.:)
Viki!
VálaszTörlésAkkor kedveskedjél a férjednek egy finom sült őszibarackkal a husi mellé, és azért te is csipegessél belőle egy kicsit. Én imádom mindkettőt.:)
Hobbychef!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm, már küldöm is neked vacsorára.:)
Nagyon guszta, mi is szeretjük a rántott husi mellé a barackot, majd kipróbálom így sütve is. Bizony a rántott hús akkor a legfinomabb, ha zsírban van kisütve. Hallottam olyat, hogy sokkal egészségtelenebb olajban sütni, mint rendes disznózsírban. Az én nagymamám zsírt használ, nem olajat és 88 éves:)
VálaszTörlésCsongi!
VálaszTörlésKöszi, és nyugodtan próbáld ki!!! Teljesen más íze van a húsnak, ha zsírban sütjük, és egyáltalán nem szívja magába. Én már jó ideje sütőben sütöm a rántott húst, frissen nagyon finom úgy is, de ezt meg sem közelítette. Jó egészséget és még sok-sok boldog évet kívánok a nagymamádnak.:)
Köszönöm!
VálaszTörlésCsongi!
VálaszTörlésNincs mit!! :)