Megint elérkezett a hétvége, sőt most éppen egy hosszú hétvége áll előttünk. Ilyenkor gondolom mindenkinek több ideje jut a reggeli elkészítésére, és a családdal együtt a közös elfogyasztására. Ehhez szeretnék most egy egyszerű, gyorsan elkészíthető, ám nagyon finom omlett recepttel ötletet adni. Én most hagymát-gombát-juhtúrót és fűszereket használtam fel az omlett készítéséhez. Persze mindenki a saját ízlésének megfelelően, sajtot, paprikát esetleg paradicsomot, spenótot és még számtalan sok finomságot tehet bele. Kukorica tortillát kínáltam mellé, de itt megint mindenki a saját ízlésére hagyatkozva, kínálhat mellé kenyeret, zsemlét, kiflit, bagettet......... Egy finom gyümölcstea kíséretében, egy kiadós reggelit tálalhatunk így fel. Mindenkinek csakis ajánlani tudom az elkészítését!!!!
2 db tojás
2 db gomba(nálam csiperke)
1/2 lilahagyma
6-8 dk juhtúró
petrezselyemzöld
só
őrölt bors
olívaolaj
A hagymát apróra felvágni, a gombát ízlés szerint felszeletelni. A tojásokat egy tányérba felütni, enyhén sózni, és alaposan felverni.
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd beletenni a hagymát és elkezdeni párolni. Ezután hozzáadni a gombát, majd ízlés szerint fűszerezni és párpercig együtt párolni.
Ezután óvatosan ráönteni a felvert tojásokat és mérsékelt lángon elkezdeni sütni. Közben rámorzsolni a juhtúrót, és megszórni apróra vágott petrezselyemzölddel.
Ha már a tojás kellően átsült, spatula segítségével a felénél összefordítani. Így sütni még egy-két percig, majd óvatosan tányérra csúsztatni.
Kukorica tortillával, vagy friss péksüteménnyel rögtön tálalni.
A kukorica tortilla recept itt megtalálható, ha esetleg valaki saját kezűleg szeretné azt is elkészíteni.
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd beletenni a hagymát és elkezdeni párolni. Ezután hozzáadni a gombát, majd ízlés szerint fűszerezni és párpercig együtt párolni.
Ezután óvatosan ráönteni a felvert tojásokat és mérsékelt lángon elkezdeni sütni. Közben rámorzsolni a juhtúrót, és megszórni apróra vágott petrezselyemzölddel.
Ha már a tojás kellően átsült, spatula segítségével a felénél összefordítani. Így sütni még egy-két percig, majd óvatosan tányérra csúsztatni.
Kukorica tortillával, vagy friss péksüteménnyel rögtön tálalni.
A kukorica tortilla recept itt megtalálható, ha esetleg valaki saját kezűleg szeretné azt is elkészíteni.
Hú de guszta,jó lenne az most is nem csak reggelire:-)Gyönyörű a tálalás!
VálaszTörlésFantasztikusan guszta
VálaszTörlésSzivesen elfogadnám holnap reggelire! :)
VálaszTörlésÉn is, én is!!
VálaszTörlésVinnék belőle reggelire!Hetek óta tervezem az elkészítését, de rohanos napjaink vannak nagyon.Talán most a hosszú hétvégén lesz alkalmam.
VálaszTörlésImádom az omlettet,nagyon variálható és isteni finom!
VálaszTörlésGuszta a fotó!
Nálunk virslis volt reggelire :)
VálaszTörlésJó lett volna nálad reggelizni!
VálaszTörlésDitta!
VálaszTörlésKöszi, nagyon finom volt, és valóban bármikor lehet enni, nemcsak reggel.:)
Bianka!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)
Szemirámisz!
VálaszTörlésOké, küldöm holnap reggelire.:)
Mária!
VálaszTörlésTermészetesen neked is küldök!!:)
Nelli!
VálaszTörlésJó pihenést a rohanós napok után!!:)
Belly!
VálaszTörlésKöszönöm!! Én is nagyon szeretem.:)
Szosz!
VálaszTörlésNa az is nagyon finom lehetett, szívesen megkóstoltam volna.:)
Gizus!
VálaszTörlésKöszi, és szívesen vendégül láttalak volna.:)