Ezt a tortát már nagyon régen kinéztem magamnak, de eddig halogattam a megsütését, mert Valentin napra szerettem volna úgyszintén ötletet adni. Ezért én most egy kicsit előbb megsütöttem, ( a férjem nem kis megelégedésére:))). Nagyon készültem, és szerettem volna ha minél jobban, szebben sikerül. Na ezzel szemben, finomnak nagyon finom lett, viszont szépnek aztán abszolút nem mondható.:( ( sajnos ezt csupán csakis magamnak köszönhetem, mivel volt egy megkezdett mascarponém, és zutty....., mert mit nekem pontos recept, mind belekevertem. Ettől aztán a krém isteni finom lett, viszont egy kicsit hígabb. Javítani már nem tudtam, vagyis idegességemben nem volt hozzá erőm, így kicsit rusztikusra sikerült, de legalább tiszta szívvel készítettem. Kicsit egyszerűsítettem a tészta sütésénél is, mert nem tortaformába sütöttem, hanem egy gáztepsibe, majd 20 cm-es tortaforma nagyságú lapokat vágtam belőle. Nekem így egyszerűbb volt megsütni, mint három külön tésztát sütögetni a formába. A leeső részekből pedig kis golyók készültek, na de arról majd legközelebb lesz szó. Mindenkinek bátran merem ajánlani, (na persze a pontos hozzávalók betartásával) mert igen egyszerűen elkészíthető, ám nagyon finom tortával kedveskedhet a párjának.
20 cm-es tortaformához valók:
18 dkg liszt
1/2 ek kakaó
1/2 mk szódabikarbóna
1/2 tk sütőpor
18 dkg kristálycukor
18 dkg margarin
1 dl tejföl
1 mk vanília aroma
1 db tojás
piros ételszínező
csipet só
Egy tálba beleszitálni a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a csipet sót és a kakaót, majd jól összekeverni. Ha poralapú az ételszínező, akkor azt is belekeverni.
Egy másik tálba robotgéppel alaposan kikeverni a cukrot a margarinnal, majd hozzákeverni az egész tojást, a vanília aromát, és a tejfölt. Ha folyékony az ételszínező akkor azt is hozzákeverni.
Ezután a lisztes keverékhez hozzáönteni a folyékony masszát és jól összekeverni.
Három részre osztani és egy 20 cm-es tortaformába, előmelegített sütőbe, közepes lángon 20-25 perc alatt külön-külön kisütni a tésztát. Megtöltés előtt hagyni teljesen kihűlni.
Én egy gáztepsibe sütőpapírt tettem, majd egyenletesen elosztottam rajta a masszát, majd előmelegített sütőbe, légkeverésnél 150 fokon, 15 perc alatt készre sütöttem.
A sütőből kivéve hagytam teljesen kihűlni, majd egy 20 cm-es tortaformát ráhelyezve, és körbevágva 3 lapot kaptam.
Egy másik tálba robotgéppel alaposan kikeverni a cukrot a margarinnal, majd hozzákeverni az egész tojást, a vanília aromát, és a tejfölt. Ha folyékony az ételszínező akkor azt is hozzákeverni.
Ezután a lisztes keverékhez hozzáönteni a folyékony masszát és jól összekeverni.
Három részre osztani és egy 20 cm-es tortaformába, előmelegített sütőbe, közepes lángon 20-25 perc alatt külön-külön kisütni a tésztát. Megtöltés előtt hagyni teljesen kihűlni.
Én egy gáztepsibe sütőpapírt tettem, majd egyenletesen elosztottam rajta a masszát, majd előmelegített sütőbe, légkeverésnél 150 fokon, 15 perc alatt készre sütöttem.
A sütőből kivéve hagytam teljesen kihűlni, majd egy 20 cm-es tortaformát ráhelyezve, és körbevágva 3 lapot kaptam.
Krém hozzávalói:
5 dkg margarin
10 dkg mascarpone
25 dkg porcukor
1/2 tk vanília aroma
5 dkg margarin
10 dkg mascarpone
25 dkg porcukor
1/2 tk vanília aroma
A margarint simára keverni a mascarponéval, a porcukorral és a vanília aromával.
Végül megtölteni vele a tortalapokat, majd kívülről is bevonni ezzel a krémmel.
1-2 órára hűtőbe tenni, hogy a krém jól megdermedjen. Így könnyen lehet majd szeletelni.
Tálalás előtt a tetejét díszítésként tésztamorzsával megszórni. (ez el is hagyható)
Végül megtölteni vele a tortalapokat, majd kívülről is bevonni ezzel a krémmel.
1-2 órára hűtőbe tenni, hogy a krém jól megdermedjen. Így könnyen lehet majd szeletelni.
Tálalás előtt a tetejét díszítésként tésztamorzsával megszórni. (ez el is hagyható)
Hű de szépséges!Elhiszem, hogy örült neki a férjed!:-)
VálaszTörlésHúúú nálad aztán van Valentin napi választék. Ez a torta is igen mutatós!
VálaszTörlésGiza gyönyörűséges lett a torta,nekem nagyon tetszik,nem tudom ,hogy mi a bajod vele ,meg a férjecskéd is nagyon örült neki,ez a lényeg!:-)Nagyon ügyes vagy!! az étel festék milyen állagú volt végül is?
VálaszTörlésHűűű ez nagyon szép!:)Meg fogom csinálni!
VálaszTörlésTényleg különleges!
VálaszTörlésCsodálatos! Szerencsés férjed van Gizi!
VálaszTörlésGyönyörű micsoda színe van
VálaszTörlésNelli!
VálaszTörlésKöszönöm, finomnak finom, de szépségversenyre nem merném benevezni.:)
Thrini!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Igyekszem, hogy legyen miből választani.:)
Ditta!
VálaszTörlésKöszönöm!!! A férjem valóban nagyon elégedett volt vele.:))
Én porfestéket tettem bele egy kávéskanállal.
Mónika!
VálaszTörlésBátran merem ajánlani!!:)
Juci!
VálaszTörlésKöszi, és remélem Ő is tudja, hogy milyen szerencsés.:))
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)
Gallov!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!! Kíváncsian várom, hogy neked ízlett-e, és mit szólt hozzá a párod.:)
Jujj, hát ez nagyon ott vaaan!!! Igazi Valentin napra való torta! :)
VálaszTörlésSzemirámisz!
VálaszTörlésKöszönöm!! Valóban ez egy igazi Valentin napi csodatorta.:)(igaz lehetett volna szebb is:()
Ó ez valami csodásan néz ki :)
VálaszTörlésAraniel!
VálaszTörlés:)))) és még milyen finom!!!! Nagyon köszönöm!!!
Kedves Gizike!
VálaszTörlésMindig azt gondoltam, hogy a Red Velvet Cake amilyen finom, biztos olyan nehéz is elkészíteni. Aztán megláttam itt Nálad és kedvet kaptam hozzá:) Nagyon egyszerű és nagyon finom!Köszönet érte! Viszont az enyém nem lett ilye szép piros, pedig jócskán tettem bele piros ételfestéket.Itt van:
http://szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2011/02/red-velvet-cake.html
Üdvözlettel: Szofika
Kedves Gizi!
VálaszTörlésEz a torta fantasztikusan néz ki, már hónapok óta szemezgetek vele, és most közeleg egy olyan alkalom, amikor végre elkészíthetem :) Tortasütés terén még borzasztóan kezdő vagyok, egy olyan laikus kérdésem lenne, h az én 28 cm-es formámhoz mennyire kéne növelni a felsorolt alapanyagok mennyiségét?
Előre is köszönöm válaszod!
Minden jót:
Adri