Nagyon szeretjük a harcsapaprikást, és mióta itthon is megpróbálkoztam az elkészítésével, azóta elég gyakran kerül a tányérunkra. (régebben csak étterembe ettünk, na de ennek mostanra már vége, az enyém is van olyan finom, sőt....) Készítettem már gombás- harcsapaprikást, az is nagyon finom. A tegnapi bevásárlás során, egy szép darab harcsát vettem, így ma azt főztem meg paprikásnak. Köretnek viszont a megszokott kapros-túrós csuszát, most kicsit szerettem volna érdekesebbé tenni, így réteslapba töltöttem és úgy sütöttem meg. Nagyon finom lett, úgy a harcsapaprikás melyből a fűszereket sem spóroltam ki, (mi így szeretjük) mint a mellé tálalt ropogós réteslapban kicsit összesült csusza.
Gyorsan elkészíthető, így bátran merem ajánlani a hétvégi asztalra. Én még eltudok ezzel a rétessel képzelni egy finom marhapörköltet is, ha esetleg valaki nem szereti a halat.
50 dk afrikai harcsa
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 tk liszt
só
őrölt bors
szerecsendió
majoranna
bazsalikom
kakukkfű
pirospaprika
Erős Pista(paprikakrém)
pici zsír
2 dl víz
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 tk liszt
só
őrölt bors
szerecsendió
majoranna
bazsalikom
kakukkfű
pirospaprika
Erős Pista(paprikakrém)
pici zsír
2 dl víz
Egy serpenyőbe egy pici zsírt tenni, majd elkezdeni párolni az apróra vágott vöröshagymát.
Párperc után hozzáadni a felkarikázott paprikát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát.
Ezután hozzáadni a felszeletelt paradicsomot, és ízlés szerint fűszerezni, megszórni pirospaprikával, jól összekeverni és felönteni a vízzel.
Addig főzni, hogy egy sűrűbb pörköltalapot kapjunk.
A tejfölt simára keverni a liszttel, majd állandó keverés mellett a pörköltalaphoz keverni.
Jól kiforralni, majd beletenni a kockára vágott harcsát. Óvatosan összekeverni és párperc alatt puhára főzni. Főzés közben többször megrázogatni, de keverni már nem szabad, mert összetörik a hal húsa.
Közben enyhén sós vízbe kifőzni a tésztát, majd egy pici olajon megfuttatni és végül összekeverni a túróval. Közben ízlés szerint sózni, és apróra vágott kaporral összekeverni. Hagyni egy kicsit hűlni.
Egy nedves konyharuhára ráhelyezni két réteslapot, majd jól megkenni olajjal.
Erre szintén két réteslapot tenni, majd olajjal megkenni.
Végül ráhelyezni a maradék két réteslapot, majd rákanalazni az előzőleg elkészített túrós csuszát.
Két szélét kicsit behajtani, majd a konyharuha segítségével felcsavarni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráhelyezni a rétest és megkenni olajjal.
Előmelegített sütőbe tenni, és közepes lángon szép pirosra sütni.
Felszeletelve a harcsapaprikás mellé köretként tálalni.
Párperc után hozzáadni a felkarikázott paprikát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát.
Ezután hozzáadni a felszeletelt paradicsomot, és ízlés szerint fűszerezni, megszórni pirospaprikával, jól összekeverni és felönteni a vízzel.
Addig főzni, hogy egy sűrűbb pörköltalapot kapjunk.
A tejfölt simára keverni a liszttel, majd állandó keverés mellett a pörköltalaphoz keverni.
Jól kiforralni, majd beletenni a kockára vágott harcsát. Óvatosan összekeverni és párperc alatt puhára főzni. Főzés közben többször megrázogatni, de keverni már nem szabad, mert összetörik a hal húsa.
Közben enyhén sós vízbe kifőzni a tésztát, majd egy pici olajon megfuttatni és végül összekeverni a túróval. Közben ízlés szerint sózni, és apróra vágott kaporral összekeverni. Hagyni egy kicsit hűlni.
Egy nedves konyharuhára ráhelyezni két réteslapot, majd jól megkenni olajjal.
Erre szintén két réteslapot tenni, majd olajjal megkenni.
Végül ráhelyezni a maradék két réteslapot, majd rákanalazni az előzőleg elkészített túrós csuszát.
Két szélét kicsit behajtani, majd a konyharuha segítségével felcsavarni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráhelyezni a rétest és megkenni olajjal.
Előmelegített sütőbe tenni, és közepes lángon szép pirosra sütni.
Felszeletelve a harcsapaprikás mellé köretként tálalni.
Nagyon jó kis párosítás ez:)
VálaszTörlésJujj....ezt ki kell próbálnom. Olvastam páromnak a címet. Kérdezi: mikor eszünk ilyet? :)
VálaszTörlésJézusom.... muszáj lesz valahogy a közeledbe költöznöm! Ilyen kaják... ezek a hétvégi remekeid valami isteniek!!!!! (na jó a hétköznapi is) Amikor meglátom Nálad, hogy hétvégi receptajánló, már éhes leszek!:-)
VálaszTörlésSzuperjól néz ki, isteni finom lehetett!!!
Bianka is a minap valami csuszás rétest csinált ott is elidőztem egy ideig...nyamm:-)
Giza,ha hiszed ha nem még soha nem ettem harcsapaprikást:-),de nagyon nagyon guszta lett a Tied,megenném szívesen:-)
VálaszTörlésNekem jöhet, imádom!
VálaszTörlésGizus! Ez kínzás ! - nem gondolod? Főleg már ilyenkor.
VálaszTörlésJaj de szeretjük a harcsát Nálunk kapható afrikai fekete harcsa, na aaaaaazt aztán egyszerüen imádom. Nyami, nyami
Olyan ízlésesen tudod tálalni, hogy ingerenciám támad beletunkolni :))
Családi tűzhely!
VálaszTörlésKöszönöm!! Nagyon finom lett a ropogós réteslapban a tészta.:)
Araniel!
VálaszTörlésEz nagyon tetszik!!!:)) Már a címe után tudja hogy ilyenre vágyik. Pikk-pakk elkészül, és már eheti is. Addig küldök egy kis kóstolót.:)
Latsia!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!! Már ezekért a kedves szavakért érdemes ezt az ajánlót minden hétvégén feltenni. A Bianka rétesei is nagyon ötletesek voltak, és nyeltem is nagyok nézelődés közben nála.:)
Ditta!
VálaszTörlésÉrdemes megkóstolni, na meg otthon elkészíteni, mert nagyon egyszerű és nagyon finom!!!:)
Sokáig én se ettem meg, de bánom már.
Mónika!
VálaszTörlésMár küldöm is!!!:)
Viki!
VálaszTörlésNem szeretnélek én kínozni, tunkolj bele csak nyugodtan!!!!:)) Még nem is figyeltem, hogy van-e olyan a halasnál, de utána fogok nézni és veszek. Imádjuk a harcsát már többféleképpen készítettem és mind nagyon finom lett.
Atyavilág....Megint mit alkottál...harcsa imádom:)))De a többit is sajnos:D:D:D Csodaszép!!!
VálaszTörlésZitus köszönöm!!! Én is imádom a harcsát, és nem csak paprikásnak. Nézd meg a többi halas receptet, biztosan találsz köztük kedvedre valót.
Törlés