Őszintén bevallom, fogalmam nincs hogy sütöttem-e már céklás sütemény. Ennyi recept mellett, már sokszor én magam is keresgélek, sőt most nevetni fogtok, de van hogy meg is lepődöm, hogy ezt vagy azt már valóban elkészítettem. Viszont, mivel itt szerepel a blogba, fehéren-feketén, hát valamikor biztosan elkészült.:)) Így jártam most a céklás süteménnyel is, tehát fogalmam nincs, hogy sütöttem-e már régebben, de most itt a bizonyíték, hogy elkészült. Chef Vikinél láttam meg ezt a céklás brownie receptet és rögtön megtetszett. El is hoztam magammal, és a mai Valentin nap alkalmából, kicsit ünnepélyesített formába, szép rózsaszín habbal megkoronázva fogom ebéd után feltálalni. Na jó, én már előkóstolást tartottam, persze csakis abból az okból, hogy itt letudjam jegyezni, hogy nagyon finomra sikeredett. Még nem késő megsütni, és ezzel kedveskedni ezen a napon annak, aki a legkedvesebb számunkra.
20 cm-es tortaformához:
12,5 dk főtt cékla
12,5 dk étcsokoládé
6 dk margarin
10 dk porcukor
2,5 dk étkezési keményítő
1/2 kk sütőpor
2 dk cukrozatlan kakaó
5 dk darált dió
2 db tojás
2 cs vaníliás cukor
12,5 dk főtt cékla
12,5 dk étcsokoládé
6 dk margarin
10 dk porcukor
2,5 dk étkezési keményítő
1/2 kk sütőpor
2 dk cukrozatlan kakaó
5 dk darált dió
2 db tojás
2 cs vaníliás cukor
A céklát puhára főzni, majd meghámozni és pépesíteni. (én aprítóval pépesítettem)
A csokoládét a margarinnal, gőz fölött felolvasztani, kicsit hűlni hagyni, majd egy tálba önteni és állandó keverés mellett hozzáadni a tojásokat.
Ezután ebbe a sorrendbe belekeverni a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pépesített céklát, a kakaót, a sütőporral összekevert darált diót és végül a keményítőt.
Párperc alatt, így együtt simára keverni.
Egy tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát. Tetejét egyenletesen elsimítani, majd előmelegített sütőbe helyezni.
Közepes lángon, kb. 25-30 percig sütni..(én légkeverésnél 30 percig sütötte)
A sütőből kivéve a formába langyosra hűteni, majd rácsra helyezni és hagyni hogy teljesen kihűljön.
A csokoládét a margarinnal, gőz fölött felolvasztani, kicsit hűlni hagyni, majd egy tálba önteni és állandó keverés mellett hozzáadni a tojásokat.
Ezután ebbe a sorrendbe belekeverni a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pépesített céklát, a kakaót, a sütőporral összekevert darált diót és végül a keményítőt.
Párperc alatt, így együtt simára keverni.
Egy tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát. Tetejét egyenletesen elsimítani, majd előmelegített sütőbe helyezni.
Közepes lángon, kb. 25-30 percig sütni..(én légkeverésnél 30 percig sütötte)
A sütőből kivéve a formába langyosra hűteni, majd rácsra helyezni és hagyni hogy teljesen kihűljön.
Málnáshab:
5-10 dk málna
2 dl Hulala (v. tejszín)
5-10 dk málna
2 dl Hulala (v. tejszín)
A málnát leturmixolni, majd egy szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek bele.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan hozzákeverni a pépesített málnát.
A kihűlt tortát visszahelyezni a formába, majd a tetejére kanalazni a habot.
Hűtőbe tenni, hogy a hab egy kicsit megdermedjen és a málnás ízzel jól összeérjen.
Aki nem szeretné habbal díszíteni a browniet, annak azt tudom javasolni, hogy fagylalttal langyosan tálalja. (úgy is isteni finom!!!)
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan hozzákeverni a pépesített málnát.
A kihűlt tortát visszahelyezni a formába, majd a tetejére kanalazni a habot.
Hűtőbe tenni, hogy a hab egy kicsit megdermedjen és a málnás ízzel jól összeérjen.
Aki nem szeretné habbal díszíteni a browniet, annak azt tudom javasolni, hogy fagylalttal langyosan tálalja. (úgy is isteni finom!!!)
Nagyon guszta:))
VálaszTörlésfantasztikus, már a habkorona miatt is
VálaszTörlésEz aztán nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésJaj, ez a habkorona a málnával!!! Jaj nekem! Csodálatos!
VálaszTörlésJaj, ez a málnahab a gyengém! A múltkor is jól elcsórtam az ötleted a málnahabos tetejű muffinról, és a málnahab bonbonban végezte :D
VálaszTörlésEz igen, nagyon szép! Gyönyörű meglepetés lehet.
VálaszTörlésHú, ez nagyon szép lett!
VálaszTörlésCsodás lett! Nagyon jó ízpárosítás!
VálaszTörlésKész vagyok Gizus,gyönyörű lett,szép kis Valentin napi torta!:-)
VálaszTörlésMegint egy finom torta, te Gizi!
VálaszTörlésYamY! Küldj egy szeletkét! Légyszi!
Hogy micsoda finomság,ezek az igazi torták:)
VálaszTörlésŐrület, hogy milyen ötleteid vannak! Le a kalappal!! Megint egy gyönyörűség! De biztos nem csak a szemnek, hanem az ízlelőbimbóknak is!!!
VálaszTörlésSzia Gizi!
VálaszTörlésRég jártam erre, sajnos nem tudtam hamarabb kommentelni, de nyomon követtem a csodás kreálmányokat! :) Ez a torta is mesés!
Réka!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:)
Bianka!
VálaszTörlésNagyon finom lett a tésztája a céklától jó szaftos. Magam sem hittem volna, na és a hab....:)
Ami!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)
Viki!
VálaszTörlésKöszi!! Na és ez a tészta, hát én tartozom köszönettel érte.:)
Erinacea!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy tetszenek az ötleteim, és köszönöm hogy még fel is használod őket. Szívesen megkóstoltam volna azokat a bonbonokat.:)
Kati!
VálaszTörlésKöszönöm! Sikerült meglepetést szerezni, és nagyon ízlett a férjemnek.:)
Szemirámisz!
VálaszTörlésKöszönöm!! Nagyon finom, a szépség meg különben sem számít.:)
Colors in...!
VálaszTörlésKöszönöm!! Valóban remekül illettek az ízek egymáshoz.:)
Ditta!
VálaszTörlésKöszi, és tudod nemcsak ezen a napon lehet ilyen habos-babos finomságot enni.:)
Juci!
VálaszTörlésKüldök én szívesen akár két szeletet is!!! Nyugodtan próbáld ki, isteni finom.:)
Cakeni!
VálaszTörlésPont az ilyen torták a kedvenceim, na meg a vesztem is, mert nem tudok ellenállni nekik.:)
Mária!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!! Ötleteim azok vannak, csak már lassan nem győzzük enni.Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.:)
Szia Zsiri!
VálaszTörlésNagyon örülök hogy benéztél, éppen a napokban gondoltam rád. A torta egyszerű és gyorsan elkészül, a család biztosan örülne neki, ha megsütnéd.:)