Eljött a hétvége és megint egy olyan ötletet szeretnék adni az ebéd elkészítéséhez, amely természetesen nagyon finom, ám mégsem kell órákat a konyhába tölteni az elkészítésével. Pulykacombot sütöttem, de ugye ez csak egy ötlet, így mindenki az ízlésének megfelelő sültet készítsen. Köretnek zöldségeket készítettem, méghozzá sütőzacskóba egy kevés fehérbor és fűszerek társaságában megpárolva. A bortól párolódás közben finom zamatot kapott, viszont az alkoholtartalma teljesen elpárolgott, így aki esetleg amiatt aggódna az is nyugodtan elkészítheti, mert nem fog dalra fakadni a zöldségek elfogyasztása után. Összeállítás után, már csak annyi a dolgunk, hogy betoljuk a sütőbe a húst is, és a zöldségeket is, majd néha rákukkantsunk. A többi pedig a sütő dolga.
A pulykacomb fűszerezése és sütése idekattintva megtalálható!!!! Ezt nem írom most le megint.
Borban párolt zöldségek:
krumpli
sárgarépa
paszternák
zeller
lilahagyma
fokhagyma
só
majoranna
kakukkfű
bazsalikom
frissen őrölt feketebors
olívaolaj
fehérbor
krumpli
sárgarépa
paszternák
zeller
lilahagyma
fokhagyma
só
majoranna
kakukkfű
bazsalikom
frissen őrölt feketebors
olívaolaj
fehérbor
A zöldségeket megpucolni, majd ízlés szerinti méretűre felvágni.
Egy tálba tenni, és megszórni a fűszerekkel, sózni és borsozni, majd jól összeforgatni.
Egy sütőzacskóba önteni és meglocsolni olívaolajjal. Jól összeforgatni, hogy összekeveredjen az olaj a zöldségekkel.
Végül egy kevés bort önteni a zacskóba, majd a száját jól bekötni és szintén kicsit összerázogatni.
A zacskót egy tepsibe helyezni, majd előmelegített sütőben, közepes lángon készre párolni. (kb. egy óra)
Ezután a sütőből kivenni, majd óvatosan felnyitni a zacskót, de vigyázni a felcsapó gőzre.
Tálaláskor sültek mellé köretként kínálni.
Egy tálba tenni, és megszórni a fűszerekkel, sózni és borsozni, majd jól összeforgatni.
Egy sütőzacskóba önteni és meglocsolni olívaolajjal. Jól összeforgatni, hogy összekeveredjen az olaj a zöldségekkel.
Végül egy kevés bort önteni a zacskóba, majd a száját jól bekötni és szintén kicsit összerázogatni.
A zacskót egy tepsibe helyezni, majd előmelegített sütőben, közepes lángon készre párolni. (kb. egy óra)
Ezután a sütőből kivenni, majd óvatosan felnyitni a zacskót, de vigyázni a felcsapó gőzre.
Tálaláskor sültek mellé köretként kínálni.
Nagyon szeretem a pulykát is,és a párolt zöldségeket is!borban párolva még nem próbáltam :)biztosan finom!! :)
VálaszTörlésNagyon finomnak néz ki.
VálaszTörlésFinomak lehetnek a zöldségek.Pulykamellel fogom kipróbálni,mert azt jobban szeretjük.
VálaszTörlésNyamm-nyamm. Biztos fincsi lehet :)
VálaszTörlésAnnyira guszta :)
VálaszTörlésGiza ez isteni lett,így ahogy van jöhet ha még van:-)
VálaszTörlésAndi!
VálaszTörlésNyugodtan próbáld ki a borban párolt zöldségeket. Nagyon finom.:)
Mónika!
VálaszTörlésIgen az volt. Én még a zöldségeket hús nélkül is bevállalom.:)
Nelli!
VálaszTörlésPulykamellel is fincsi lesz, majd megyek egy kis kóstolóért hozzád.:)
Araniel!
VálaszTörlésDe jó hogy látlak!!! Küldöm a kóstolót.:))
Ami!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)
Ditta!
VálaszTörlésKicsit megkésve, de már küldöm is.:))
Húúúú de sajnálom Gizi ! Pedig elfütyültem volna azt a rézfánfütyülős nótát tőle :) :)
VálaszTörlésEzt külön nekem találtad ki ? - mertén ha ránézek egy pohárra, már kétfele áll a fülem :) jaaa! és már elkezdek tántorogni is az alkohol hallattán :)
Viki!
VálaszTörlésHúúú, de szeretném látni ahogy elfütyülöd azt a nótát!!:)))
Nem fogod elhinni, de én nagyon ritkán iszom alkoholt, pl. ha valamit ünnepelünk egy-két kortyot, de főzni imádok a borral, mert igen finom aromát kölcsönöz az ételeknek, és az alkohol tartalma főzés közben teljesen elpárolog. Ez a zöldség is nagyon finom lett tőle, nyugodtan próbáld ki.:)