Tegnap nézelődés közben Dittához is bekukucskáltam mint, minden nap, és nála megláttam hogy gyümölcslevest főzött. Nagyon guszta volt, tele sok-sok gyümölccsel. Rögtön el is döntöttem, hogy ma nálunk is ez lesz az ebéd. Igaz én csak cseresznyéből és almából főztem, de ízlés szerint bármilyen gyümölcsből készíthető. Viszont, hogy egy kicsit feldobjam, tejszínhabbal tálaltam. A tejszínbe felverés előtt fahajat szórtam, majd tálaláskor szintén azzal szórtam meg a tetejét. Mivel most hideg van, így langyosan tálaltam. Nagyon finom volt, ahogy a selymesen-krémes levesen szétterült a tejszínhab. Közeleg a hétvége, így akár desszertként is készíthető egy finom gyümölcsleves.
cseresznye (fagyasztott, befőtt)
alma
tejszín
vaníliás pudingpor
cukor
vaníliás cukor
fahéj
szegfűszeg
reszelt narancshéj
Hulala (v. habtejszín)
alma
tejszín
vaníliás pudingpor
cukor
vaníliás cukor
fahéj
szegfűszeg
reszelt narancshéj
Hulala (v. habtejszín)
A kimagozott cseresznyét felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd beletenni a fűszereket, a cukrot, a reszelt narancshéjat és félpuhára főzni. (én fagyasztott cseresznyét tettem bele, ha befőttből készül, akkor a levét is hozzáönteni)
Az almát megpucolni, ízlés szerint feldarabolni, majd a félpuhára főtt cseresznyéhez tenni.
Addig főzni, még az alma is puhára fő. (vigyázni, mert gyorsan megpuhul, nehogy szétfőjön)
A pudingport simára keverni a tejszínnel, majd állandó keverés mellett, óvatosan a levesbe csorgatni. Jól kiforralni és párpercig még főzni.
Végül levenni a tűzről és langyosra hűteni.
A Hulalába őrölt fahajat szórni, majd kemény habbá verni.
Tálaláskor a langyos leves tetejére kanalazni a fahajas tejszínhabot.
Az almát megpucolni, ízlés szerint feldarabolni, majd a félpuhára főtt cseresznyéhez tenni.
Addig főzni, még az alma is puhára fő. (vigyázni, mert gyorsan megpuhul, nehogy szétfőjön)
A pudingport simára keverni a tejszínnel, majd állandó keverés mellett, óvatosan a levesbe csorgatni. Jól kiforralni és párpercig még főzni.
Végül levenni a tűzről és langyosra hűteni.
A Hulalába őrölt fahajat szórni, majd kemény habbá verni.
Tálaláskor a langyos leves tetejére kanalazni a fahajas tejszínhabot.
Gizikém,de finomat készítettél:-),guszta így tejszínhabbal ,fahéjasan nagyon,én nem raktam bele tálaláskor,mert nem volt itthon:-)köszönöm a dicséretet:-))
VálaszTörlésNálunk is nagy kedvenc a gyümölcsleves!Fahéjas tejszínnel még én sem készítettem!Köszi az ötletet!:-)
VálaszTörlésJaj Gizus ! hogy én Nálad mindíg úgy el tudok csábúlni. Nagyon guszta, s ez a tejszínhabos-fahéjas megoldás egy csúcs. Ügyi vagy.
VálaszTörlésEz igen, jöhetne is ebédre :)
VálaszTörlésDitta!
VálaszTörlésTőled lestem el az ötletet!!:)) Már régen volt nálunk, pedig szeretjük.
Nelli!
VálaszTörlésPróbáld ki fahéjjal, szerintem finom tőle. Én már mákot is tettem a tejszínbe, na meg málnapépet és mindegyik finom.:)
Viki!
VálaszTörlésKöszönöm!! Én is csábulok ám nálad rendesen, főleg azoktól a finom péksüteményektől.:)
Bianka!
VálaszTörlésÍgy megkésve, vacsorára küldeném.:)