Hétvégére egy gyorsan elkészíthető, és főként nagyon egészséges ebéd elkészítését ajánlanám. Nálunk a tegnapi nap, zajlott az egészséges táplálkozás jegyében, így ma egy kicsit bűnözhettem és hájas kiflit sütöttem. Na de ez majd egy következő bejegyzés lesz. Addig is visszakanyarodva ehhez a recepthez, még a karácsonyra vásárolt pulykamellből tettem el párszeletet és azt pácoltam be, majd serpenyőbe sütöttem meg. (a kinti grillezéshez még igencsak hideg az idő) Köretnek mexikói zöldségkeveréket pároltam, és ez éppen elég is volt a hús mellé. Persze ízlés szerint készülhet csirkemellből, de a köret szerintem úgy is elég hozzá. Legalábbis nekünk bőven elég volt. Egy jó félóra alatt elkészíthető, finom, egészséges és nagy előnye még, hogy nem kell órákat a konyhába tölteni a főzéssel.
6 szelet pulykamell
mexikói zöldségkeverék
só
vaj
őrölt fehérbors
A páchoz:
olívaolaj
só
majoranna
bazsalikom
szerecsendió
fokhagyma
szójaszósz
worchester szósz
mexikói zöldségkeverék
só
vaj
őrölt fehérbors
A páchoz:
olívaolaj
só
majoranna
bazsalikom
szerecsendió
fokhagyma
szójaszósz
worchester szósz
A hússzeleteket nagyon óvatosan húsklopfolóval kicsit megveregetni.
A páchoz valókat egy tálba tenni, belenyomni a fokhagymát, majd jól beleforgatni a hússzeleteket.
1-2 órára hűtőbe tenni, de közben többször átforgatni, hogy a páclé mindenhol jól átjárja.
Egy teflon serpenyőbe beleönteni a hús alatt összegyúlt páclét, majd ha már kellően felmelegedett, beletenni a hússzeleteket.
Alacsony hőfokon, 5-6 percig sütni, majd átfordítani és a másik oldalát szintén párperc alatt szép pirosra sütni.
Közben a zöldségkeveréket egy jénaiba tenni, majd ízlés szerint sózni, megszórni őrölt fehérborssal, és vajdarabokat pötyögtetni a tetejére.
A jénai tetejét lefedve, a mikróba közepes fokozaton, kb. 20 perc alatt puhára párolni. (sütőben is meglehet párolni) Közben többször jól átkeverni.
Tálaláskor a sült pulykamell mellé a párolt zöldséget köretként kínálni.
A páchoz valókat egy tálba tenni, belenyomni a fokhagymát, majd jól beleforgatni a hússzeleteket.
1-2 órára hűtőbe tenni, de közben többször átforgatni, hogy a páclé mindenhol jól átjárja.
Egy teflon serpenyőbe beleönteni a hús alatt összegyúlt páclét, majd ha már kellően felmelegedett, beletenni a hússzeleteket.
Alacsony hőfokon, 5-6 percig sütni, majd átfordítani és a másik oldalát szintén párperc alatt szép pirosra sütni.
Közben a zöldségkeveréket egy jénaiba tenni, majd ízlés szerint sózni, megszórni őrölt fehérborssal, és vajdarabokat pötyögtetni a tetejére.
A jénai tetejét lefedve, a mikróba közepes fokozaton, kb. 20 perc alatt puhára párolni. (sütőben is meglehet párolni) Közben többször jól átkeverni.
Tálaláskor a sült pulykamell mellé a párolt zöldséget köretként kínálni.
Ma nagyon egészségeset főztél!:-)
VálaszTörlésAnnyira jó lett ez a fotó, és biztosn fincsi is:)
VálaszTörlésTetszik nekem is!
VálaszTörlésTényleg nagyon diétás étel,de az nem baj mert nagyon finomat készítettél,jól néz ki,de én várom ám azt a hájas kiflit is:-)
VálaszTörlésNagyon jó kis színes ebéd!:-))
VálaszTörlésJöttem nagyokat nyelni és egy mégnagyobbat kuncsorogni :) Nagyon jól néz ki, s ebben a szürke időben milyen jó látni az ilyen színes képeket. S nem beszélve az egészséges táplálkozásról !!!
VálaszTörlésÉn is grillezek a konyhában télen:) Szeretjük nagyon, a gyerekeimnél örök nyertes!
VálaszTörlésNagyon finom, könnyű és egészséges
VálaszTörlésNelli!
VálaszTörlésHájas sütésre készültem azért lett ilyen gyenge ebéd.:)
Családi tűzhely!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)
Mónika!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)
Ditta!
VálaszTörlésNagyon finom volt, de a hájas még finomabb.:))Receptet már biztosan megtaláltad.
Andi!
VálaszTörlésSzínes is, és finom is volt.:)
Viki!
VálaszTörlésKicsit szedtem magamra az ünnepek alatt, és szeretném lekínlódni mire jön a jó idő, ezért az egészséges ebéd.:))
trinity!
VálaszTörlésKint jobb lenne, de ez is egy megoldás.Közben bizakodunk, hátha hamarosan jön a jó idő.:)
Bianka!
VálaszTörlésKönnyű, ám mégis nagyon laktató.:)
Szeretem az ilyen párosítást!
VálaszTörlés