Még nem késő összedobni ezt a finom, vitaminokkal teli salátát ebédre, na de vacsorára biztosan elkészül. Az idei télen elég ritkán sikerül céklát beszereznem, ezért nagyon megörültem, hogy megint sikerrel jártam. Nem is bonyolítottam túl, most csak egy egyszerű salátát készítettem. Nekem nagyon ízlett és bizony nagyon laktató volt. A cékla mellé mindenki ízlésének megfelelő gyümölcsöt választhat, és a tetejét akár pirított mandulával, vagy szezámmaggal is meglehet szórni. Még azelőtt az egyszerű céklasalátán kívül mást nem is készítettem belőle, mostanság egyre többféle étel készítéséhez használom. Levesnek, töltve, chips formájában, de különböző saláták elkészítéséhez is szívesen használom fel a céklát.
Mindenkinek a figyelmébe ajánlanám a többi céklás receptemet is, hátha valaki éppen kedvet kap az elkészítésükhöz.
cékla
alma
mandarin (v. narancs)
citromlé
méz
csípős magos mustár
csipet só
olívaolaj
mandula
alma
mandarin (v. narancs)
citromlé
méz
csípős magos mustár
csipet só
olívaolaj
mandula
A céklát jól megmosni, majd annyi vízbe hogy jól ellepje, feltenni főni.
Ha puhára főtt, akkor megpucolni, majd ízlés szerinti méretűre felvágni. (én kb. 1 órán át főztem)
Az almát meghámozni, és szintén ízlés szerint feldarabolni.
A mandarint megpucolni, majd gerezdekre szedni. (narancs esetén, kisebb darabokra összevágni)
Egy tálba belenyomni a citromlevet, majd hozzáadni a mézet, a mustárt, csipet sót és az olívaolajat és jól összekeverni. (aki édesebben szereti egy pici cukrot, vagy édesítőszert is tehet hozzá)
Ezután beletenni a feldarabolt céklát és a gyümölcsöket, majd kézzel jó alaposan összeforgatni.
Legalább egy óráig állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben többször kézzel kicsit összeforgatni.
Tálaláskor a tetejét pirított mandulával megszórni.
Ha puhára főtt, akkor megpucolni, majd ízlés szerinti méretűre felvágni. (én kb. 1 órán át főztem)
Az almát meghámozni, és szintén ízlés szerint feldarabolni.
A mandarint megpucolni, majd gerezdekre szedni. (narancs esetén, kisebb darabokra összevágni)
Egy tálba belenyomni a citromlevet, majd hozzáadni a mézet, a mustárt, csipet sót és az olívaolajat és jól összekeverni. (aki édesebben szereti egy pici cukrot, vagy édesítőszert is tehet hozzá)
Ezután beletenni a feldarabolt céklát és a gyümölcsöket, majd kézzel jó alaposan összeforgatni.
Legalább egy óráig állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben többször kézzel kicsit összeforgatni.
Tálaláskor a tetejét pirított mandulával megszórni.
A miner-en láttam a képet és még mielőtt ránéztem volna gondoltam, hogy a Tied!:-)Gyönyörű színek és ízre is nagyon finom lehet!:-)
VálaszTörlésGiza ismét egy céklás csoda,így van ahogy Nelli is írta,összetéveszthetetlenül a tiéd:-)),nagyon finom lehet:-)
VálaszTörlésvan számodra egy meglepetésem:-),nézzél be majd hozzám kérlek:-)
Nagyon csinos ez a rubint összeállítás...meg is kívántam, de vajh nem lesz-e cefet éhes utána az ember lánya?
VálaszTörlésIzgalmas, összeállítás, most jól esne egy tányérkával
VálaszTörlésNelli!
VálaszTörlés:))ennyire felismerhető vagyok??? Tényleg nagyon finom lett.
Ditta!
VálaszTörlésLátom már mindenki felismer a képem után.:))) Köszönöm nektek.
Megyek és benézek hozzád, szeretem a meglepetéseket.:))
ginko!
VálaszTörlésÉn is gyönyörködtem a színében.:))
Azt hittem, hogy rövid idő múlva olyan éhes leszek, hogy mindent felfalok majd, de kitudja mitől, nagyon laktató.
Bianka!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni. A csípős magos mustár nagyon finom benne, na meg a méz és a citromlé...:)