A sajtos-tejfölös hússzelet receptjét már megosztottam itt a blogban, nagyon finom és sokszor elkészítettem már. Főleg olyankor kerül a tányérunkra, ha éppen nincs semmi ötletem mit is főzzek. Így volt ez most is, persze mindig sikert aratok vele. Számunkra megunhatatlan, és mellesleg igen rövid időt igényel az előkészítése, a többi pedig már a sütő dolga. Köretnek most Hasselback krumplit sütöttem, és mondhatom annak is igen nagy sikere volt. Kívül ropogós, belül pedig szinte krémes krumpli nagyon jó választásnak bizonyult. Nagy előnye még, hogy nem kell órákat a konyhába tölteni a főzőcskézéssel. Mindenkinek bátran merem ajánlani, mert rövid idő alatt, egy igen remek ebédet lehet így feltálalni.
Hozzávalók a sajtos-tejfölös hússzelethez:
szeletelt hús (karaj, csirke v. pulyka mell)
reszelt sajt
tejföl
só
szerecsendió
őrölt fehérbors
majoránna
bazsalikom
kakukkfű
olívaolaj
A hússzeleteket kiklopfolni, majd mindkét oldalát sózni, és megszórni ízlés szerint a fűszerekkel.
Egy tepsibe sütőpapírt helyezni, majd megspriccel olívaolajjal. Ezután egymásmellé tenni a befűszerezett hússzeleteket, és a tetejét szintén megspriccelni olívaolajjal.
Előmelegített sütőben, közepes lángon elkezdeni sütni.
Amikor már kezd a hús szép színt kapni,(kb. 15 perc) akkor a sütőből kivenni a tetejét ízlés szerint megkenni tejföllel, majd megszórni reszelt sajttal. (én annyi tejföllel kenem le, hogy teljesen befedje a hússzeletet.
Ezután visszatenni a sütőbe és kb. 15 perc alatt, szép pirosra sütni.
Egy tepsibe sütőpapírt helyezni, majd megspriccel olívaolajjal. Ezután egymásmellé tenni a befűszerezett hússzeleteket, és a tetejét szintén megspriccelni olívaolajjal.
Előmelegített sütőben, közepes lángon elkezdeni sütni.
Amikor már kezd a hús szép színt kapni,(kb. 15 perc) akkor a sütőből kivenni a tetejét ízlés szerint megkenni tejföllel, majd megszórni reszelt sajttal. (én annyi tejföllel kenem le, hogy teljesen befedje a hússzeletet.
Ezután visszatenni a sütőbe és kb. 15 perc alatt, szép pirosra sütni.
Hasselback krumpli:
3 db nagyobb méretű krumpli
só
őröltbors
curry
1 dl olívaolaj
5 dk vaj
3 db nagyobb méretű krumpli
só
őröltbors
curry
1 dl olívaolaj
5 dk vaj
Kb. egyforma méretű nagyobb krumplikat megpucolni, félbevágni, majd sós vízben félpuhára főzni.
Ezután a félig megfőtt krumplikat, kiszedni a vízből és jól lecsepegtetni. Ezután éles késsel a tetejét bevagdosni.
Egy tepsibe sütőpapírt tenni, majd egymásmellé helyezni a bevagdosott, félpuhára főzött krumplikat.
A vajat felolvasztani, majd hozzáadni az olívaolajat, a sót, és egy kevés curryt. Jól összekeverni.
Ezzel a keverékkel megkenni a krumplik tetejét. (lefolyik a krumpli mellé, így abban sül tovább)
Előmelegített forró(kb.200 fokos) sütőben, szép pirosra sütni.
Sült húsok mellé kitűnő köret. Én a sajtos-tejfölös hússzelet mellé kínáltam, és nagy sikere volt.
Ezután a félig megfőtt krumplikat, kiszedni a vízből és jól lecsepegtetni. Ezután éles késsel a tetejét bevagdosni.
Egy tepsibe sütőpapírt tenni, majd egymásmellé helyezni a bevagdosott, félpuhára főzött krumplikat.
A vajat felolvasztani, majd hozzáadni az olívaolajat, a sót, és egy kevés curryt. Jól összekeverni.
Ezzel a keverékkel megkenni a krumplik tetejét. (lefolyik a krumpli mellé, így abban sül tovább)
Előmelegített forró(kb.200 fokos) sütőben, szép pirosra sütni.
Sült húsok mellé kitűnő köret. Én a sajtos-tejfölös hússzelet mellé kínáltam, és nagy sikere volt.
Hú Gizi megint kitettél magadért,nagyon gusztát csináltál már megint:-)
VálaszTörlésGizi
VálaszTörlésEzt nem lehet kihagyni. Megvan a mai "kaja".
(tudod, egy újszülöttnek minden sajtos-tejfölös hús új.):))
Ez nagyon jó lehet, biztos ki fogom próbálni!!
VálaszTörlésHát ezt a tányér finomságot most úgy, ahogy van, ellopom és megeszem vacsira :)
VálaszTörlésEz a krumpli nagyon érdekesen hangzik,még ilyet nem főztem,fini lehet!
VálaszTörlésEz a fajta krumpli nagyon, nagyon finom!Sokszor készítem én is.
VálaszTörlésMicsoda finomság! :) Tökéletes hétvégi ebéd :)
VálaszTörlésNagyon finom összeállítás
VálaszTörlésJövő vasárnap ki is próbálom!:-))
VálaszTörlésNagyon szeretjük ezt a husi variációt.
VálaszTörlésisteni lehet a krumpli is, azt hiszem, egyik nap ez lesz a vacsora. :)
VálaszTörlésDitta!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Gyors, egyszerű és nagyon finom, bátran merem ajánlani neked is.:)
Iván!
VálaszTörlésÖrülök, hogy sikerült ötletet adnom, majd megyek és meglesem nálad. Újszülöttként, sok sikert hozzá!!:))
Ritmus!
VálaszTörlésNem fogod megbánni, ha kipróbálod, mert fincsi!!:)
Araniel!
VálaszTörlésNa akkor te "loptad el"!!!!:))) Jó étvágyat hozzá.
Renáta baba!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, egy kicsit változatosabbá lehet így tenni a megunt krumplit köretet. Nekünk nagyon bejött.:)
Nelli!
VálaszTörlésLátom megegyezik az ízlésünk. Én pl. mindig másféle ízesítéssel csinálom.:)
Ami!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Hétvégén még nehezebb eldönteni, mi is legyen az ebéd,ha tanácstalan vagyok, ez a hús kerül elő.:)
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)
Andi!
VálaszTörlésBiztosan nálatok is sikere lesz.:)
Családi tűzhely!
VálaszTörlésNálunk is nagy sikere van, megunhatatlan. Mindig másfajta sajttal készítem, és így még az íze is mindig más.:)
Starfi!
VálaszTörlésValóban nagyon finom, kívül ropogós a belseje pedig szinte krémes. Örülök hogy sikerült vacsoraötletet adni.:)
megsütöttem, bizony jó döntés volt, a husi és a krumpli is :) köszönöm a receptet! :)
VálaszTörlésAjj,nagyon finomnak néz ki,nyam nyam :D
VálaszTörlésErről a Hasselback krumpliról meg eddig még nem is hallotam,de majd kiprobálom :D
Azt szeretném kérdezni, fontos valamiért a sütőpapíros variálás, nem lehetne mindkét ételnél jénaiban ezeket? Köszi! :)
VálaszTörlésKedves Andrea! Természetesen jénaiban is megsütheted, úgy is finom lesz. Én azért teszem sütőpapírral bélelt tepsire, mert nincs akkora jénai tálam, hogy elférjen egymás mellett a hús. A sütőpapírt pedig azért teszem alá, mert így nem sül le, és egyszerűbb elmosni a tepsit.
TörlésKedves Évike!
TörlésKöszönöm szépen a receptet a Hasselback krumplit nálad láttam először és nagyon finom lett az étel.
Puszi.
Kedves Erzsike!
TörlésNagyon örülök, hogy Nálad is sikere volt a krumplinak. Mi is nagyon szeretjük, és sűrűn készítem.
Szép hétvégét!
Puszi