2010. október 2., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Gomba-hús tejszínes-tárkonyos szaftban.


Gomba-hús-tejszín és tárkony, gondoltam ez a párosítás csakis jó lehet, és valóban rizzsel tálalva, remek ebéd kerekedett belőle. Rövid idő alatt elkészíthető, így nem kell órákat a konyhába tölteni a főzéssel. Én most sertés combból készítettem, de csirkemellből és pulykamellből is készíthető. Pl. a mellhús a szaftnak köszönhetően nem lesz száraz és a főzési idő is rövidebb mint a sertéshúsnál. Köretet mindenki a saját ízlésének megfelelőt készíthet. Én most rizzsel tálaltam, de a krumplipüré is remekül illik hozzá.

50 dk sertéscomb(csirkemell v. pulykamell)
30 dk gomba
1 db vöröshagyma
tárkony

ételízesítő
őrölt fehérbors
2-3 dl tejszín
olívaolaj

A hagymát apróra vágni. A húst kisebb kockákra, a gombát vékony csíkokra felvágni.
Egy edénybe olajat hevíteni, majd rátenni az apróra vágott hagymát és elkezdeni párolni. Ha már kezd üvegesedni, hozzáadni a húst és fehéredésig párolni. Ekkor hozzáadni a gombát, jól összekeverni, majd ízlés szerint fűszerezni. Addig főzni, így még a gomba levet enged. Ezután hozzáönteni a tejszínt, és szintén jól összekeverni, kiforralni. Lassú tűzön puhára főzni. (sertéshús főzéséhez több idő kell, így én ha abból készítem, lángelosztót teszek alá)
Mire a hús megpuhul a tejszínes szaft is kellően besűrűsödik.
Ízlés szerinti körettel tálalni. Én általában rizst vagy krumplipürét kínálok hozzá.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, mi is szeretjük így a gombás husit!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom, szívesen ennék belőle

    VálaszTörlés
  3. Ez aztán fenséges lehetett! :)

    VálaszTörlés
  4. Szemirámisz!
    Köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  5. Bianka!
    Köszönöm. Szívesen küldök egy kis kóstolót.:)

    VálaszTörlés
  6. Ami!
    Bizony nagyon finom volt, és mivel már régen készítettem , így gyorsan el is fogyott.:)

    VálaszTörlés
  7. Én is kérek!!!!! Olyan guszta *_*

    VálaszTörlés
  8. Araniel!
    Köszi, küldöm!!!:))

    VálaszTörlés