Vasárnap délután van és a beígért napsütés helyett megint lóg az eső lába, ettől teljesen lehangolt lettem. Sütni kellene valamit gondoltam, de ahhoz meg lusta voltam.:)) Már éppen ott tartottam, hogy előkapok egy tábla csokoládét, amikor hirtelen ötlettől vezérelve, úgy döntöttem, összedobok egy finom pohárkrémet. A csokoládé semmiképpen nem maradhatott ki, így ahhoz kellett még keresgélni valami hozzávalót. Így került elő a mascarpone(imádom), a szeletelt mandula, barna cukor és egy kis tejszínhab. Már túl vagyok a nassolásom, a nap is erőlködik, még a végén tényleg lesz ma napsütés, és a kedvem is sokkal jobb. Tehát lehangoltság, búskomorság ellen a legjobb gyógyszer egy nagyadag csokoládékrém tele finomsággal.
Hozzávalók:
1 tábla csokoládé (70 %-os)
25 dkg mascarpone
2 cs vaníliás cukor
porcukor
3-4 ek barna cukor
4-5 ek szeletelt mandula
2 dl Hulala
25 dkg mascarpone
2 cs vaníliás cukor
porcukor
3-4 ek barna cukor
4-5 ek szeletelt mandula
2 dl Hulala
Először a barna cukrot egy edénybe elkezdeni felolvasztani, majd hozzáadni a szeletelt mandulát és világos barna színűre karamellizálni.
Egy tányért vékonyan megkenni olajjal, majd ráönteni a karamellizált mandulát és hagyni teljesen kihűlni.
A mascarponét kikeverni ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral.
A csokoládét gőz fölött felolvasztani, kevergetve langyosra hűteni, majd belecsorgatni a kikevert mascarpone krémbe és így is jól elkeverni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd 1-2 evőkanállal szintén a csokikrémhez keverni.(így habosabb, könnyebb lesz a krém)
A kihűlt mandulát egy zacskóba tenni és apróbb darabokra törni. (húsklopfolóval kicsit megveregetni)
Fele mennyiséget szintén óvatosan a krémhez keverni.
Végül poharakba kanalazni, tetejét tejszínhabbal díszíteni, és a megmaradt manduladarabkákkal jól megszórni.
Egy tányért vékonyan megkenni olajjal, majd ráönteni a karamellizált mandulát és hagyni teljesen kihűlni.
A mascarponét kikeverni ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral.
A csokoládét gőz fölött felolvasztani, kevergetve langyosra hűteni, majd belecsorgatni a kikevert mascarpone krémbe és így is jól elkeverni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd 1-2 evőkanállal szintén a csokikrémhez keverni.(így habosabb, könnyebb lesz a krém)
A kihűlt mandulát egy zacskóba tenni és apróbb darabokra törni. (húsklopfolóval kicsit megveregetni)
Fele mennyiséget szintén óvatosan a krémhez keverni.
Végül poharakba kanalazni, tetejét tejszínhabbal díszíteni, és a megmaradt manduladarabkákkal jól megszórni.
Termékeny voltál a hétvégén. :-))))
VálaszTörlésJól néz ki
Mascarpone is, meg mandula is, meg tejszín, bevállalnák egy kelyhet, nagyon guszta!:-))
VálaszTörlésNyammi, nagyon finom
VálaszTörlésNagyon fincsi!
VálaszTörlésMicsod csábító fotó! Nyami
VálaszTörlésEz valami csodás. Mentem is azonnal.
VálaszTörlésGabriella!
VálaszTörlésKöszönöm!! Most kicsit diétáznom is kell, nincs semmi nassolás.:))
Andi/cuki!
VálaszTörlésKöszönöm!! Én meg szívesen küldenék neked, akár két kelyhet is kóstolónak.:))
Bianka!
VálaszTörlésBizony nagyon finom volt.:)))
Terike!
VálaszTörlésköszönöm!!!:)
Ami!
VálaszTörlésRemélem elcsábultál és te is elkészíted!!! :))
Mónika!
VálaszTörlésköszönöm!!! Nem fogod megbánni, ha elkészíted, mert nagyon finom.:)
Fú ezt most azonnal el akarom kanalazni ^_^
VálaszTörlésAraniel!
VálaszTörlésAkkor azonnal küldök egy kanalat!!!:))