Amikor a fagyasztóból előbányásztam egy csomag karajt, még fogalmam nem volt mit is készítsek belőle. Aztán úgy döntöttem, mivel kevés időm volt a főzésre, hogy megsütöm. Valamivel mégis kicsit ízletesebbé szerettem volna tenni, ezért pár szeletet pestóval, pár szeletet pedig csípős dijoni mustárral kentem jól be. A végén pedig megszórtam reszelt sajttal. Mindkét változat nagyon finom lett. Itt a hétvége és aki nem szeretne órákig a főzéssel bajlódni, annak a figyelmébe ajánlom. Nekem nagy sikerem volt vele, gyorsan el is fogyott mindkét változat. Az első képen a mustáros-sajtos változat látható.
Íme a pestós-sajtos változat:
csípős dijoni mustár
pestó (olívás-bazsalikomos)
reszelt sajt
só
olívaolaj
A hússzeleteket enyhén kiklopfolni, majd mindkét oldalát besózni.
Pár szeletnek mindkét felét ízlés szerint bekenni mustárral.A megmaradt szeletek mindkét felét ízlés szerint bekenni pestóval.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd vékonyan meglocsolni olívaolajjal.Erre az olajozott sütőpapírra, egymás mellé helyezni a hússzeleteket, majd a tetejét szintén meglocsolni egy kis olajjal.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 15 percig sütni, majd kivenni a sütőből és megszórni reszelt sajttal.Visszahelyezni a sütőbe és addig sütni még szép piros sül.
Köretnek kukoricás rizst kínáltam hozzá, de krumplival is kitűnő.
Nagyon jó ötlet,szeretem az egyszerűen,gyorsan elkészíthető ételeket! :)
VálaszTörlés8már vettem ki a fagyóból húst,de nem karaj:(,majd megnézem,lehet-e belőle ilyet készíteni!)
Mindkettő isteni lehet,a köret is kedvencem.
VálaszTörlésAnnyira jól néz ki!!! :) Meg is éheztem ;)
VálaszTörlésandi!
VálaszTörlésTényleg gyors és mégis finom. Én tarjából is szoktam csinálni.:)
Melli!
VálaszTörlésKöszi, szívesen meghívlak ebédre!!:)
Livi!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Tessék csak egyél nyugodtan.:)
Mindkettő isteni lehetett!
VálaszTörlésEl is mentem...
Andi!
VálaszTörlésNagyon finom!!! Remélem neked is ízlik majd.:)
Nyammi isteni lehet
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésAz volt!!!!:))