2010. április 15., csütörtök

Paradicsomos-fehérboros párolt zöldségek


Ezeket a párolt zöldségeket tegnap készítettem el, egy húsos étel mellé, de csak így magában is annyira finom. Ezért úgy gondoltam, megosztom itt azokkal, akik esetleg éppen egy diétába kezdtek, vagy éppen vegetáriánusok és a húst száműzték az étrendjükből. Nagyon egyszerű az elkészítése, és időt sem kell sokat fecsérelni rá, a végeredmény mégis egy finom laktató ebéd.

1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db cukkini
1 db zeller
3 db sárgarépa
1 ek paradicsompüré
1/2 citrom reszelt héja
1,5-2 dl fehérbor

chili
kakukkfű
petrezselyemzöld
olívaolaj

A zöldségeket és a hagymát megtisztítani, majd szép vékonyan felszeletelni.
A paradicsompürét a borral elkeverni.
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd elkezdeni párolni a vöröshagymát és a fokhagymát. Ha már üveges, akkor hozzáadni a felszeletelt zöldségeket és jól összeforgatni. Sózni, rászórni az apróra vágott petrezselyemzöldet, ráreszelni a citromhéjat és megszórni ízlés szerinti mennyiségű fűszerrel. Végül felönteni a boros-paradicsompürével. Fedő alatt roppanósra párolni.
Tálaláskor ízlés és igény szerint egy kis reszelt sajttal megszórni.

2 megjegyzés:

  1. Bianka!
    Valóban nagyon finom volt, szerintem még így magában is. Azért írtam be, hátha valaki kedvet kap hozzá.:)

    VálaszTörlés