A mai ebéd egy igen egyszerű tésztás étel, melyhez farfalle tésztát főztem ki, és tejszínes-csirkemájas-kukoricás raguval tálaltam. A tésztát természetesen lecserélhetjük pl. széles metéltre, esetleg masni tésztára.... A raguhoz keverhetünk előzőleg megfőzött, majd leszemezett kukoricát, de a konzerv kukorica is tökéletes hozzá.
Hozzávalók:
25 dkg Farfalle tészta (v. ízlés szerinti)
4-5 db csirkemáj
4-5 szelet bacon
1 db lila hagyma
20 dkg főznivaló kukorica (lehet konzerv is)
só (ízlés szerint)
1 tk ételízesítő
2 csipetnyi őrölt fehér bors
1 késhegynyi szerecsendió
1 kk majoránna
2 dl főzőtejszín
10 dkg sajt
5 dkg vaj
4-5 szelet bacon
1 db lila hagyma
20 dkg főznivaló kukorica (lehet konzerv is)
só (ízlés szerint)
1 tk ételízesítő
2 csipetnyi őrölt fehér bors
1 késhegynyi szerecsendió
1 kk majoránna
2 dl főzőtejszín
10 dkg sajt
5 dkg vaj
A csirkemájról szedjük le az eres részt, majd vágjuk fel nagyobb darabokra. A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bacont szintén vágjuk fel kisebb kockákra. A kukoricát enyhén sós vízben pár percig főzzük, majd hűtsük ki, és egy éles késsel vágjuk le a szemeket a csőről. (Amennyiben konzerv kukoricát használunk, szűrjük és alaposan csepegtessük le.)
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott bacont, süssük pár percig, hogy egy kis színt kapjon, majd adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, és keverjük alaposan össze.
Pár perc párolás után adjuk hozzá a kukoricát, öntsük fel a tejszínnel, majd majd néha megkeverve főzzük pár percig, hogy a máj kellően átfőjön, és a szaftja kissé besűrűsödjön.
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük és hideg vízben öblítsük le.
Ezután egy edénybe hevítsünk két evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, szórjuk meg egy csipet sóval, keverjük alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor szedjük tányérra a tésztát, kanalazzuk rá a csirkemájas ragut, szórjuk meg reszelt sajttal, majd úgy kínáljuk.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott bacont, süssük pár percig, hogy egy kis színt kapjon, majd adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, és keverjük alaposan össze.
Pár perc párolás után adjuk hozzá a kukoricát, öntsük fel a tejszínnel, majd majd néha megkeverve főzzük pár percig, hogy a máj kellően átfőjön, és a szaftja kissé besűrűsödjön.
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük és hideg vízben öblítsük le.
Ezután egy edénybe hevítsünk két evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, szórjuk meg egy csipet sóval, keverjük alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor szedjük tányérra a tésztát, kanalazzuk rá a csirkemájas ragut, szórjuk meg reszelt sajttal, majd úgy kínáljuk.
Nice indeed! I arrived here just surfing, but I think I’ll be coming back again from time to time.
VálaszTörlésBest wishes from an Estonian living in Italy
Pilland!
VálaszTörlésThank You!!!
Nagyon köszönöm!!! Szeretettel várlak, örülök hogy benézel hozzám!!