Ez a torta elkészíthető nyáron frissen szedett fügéből, de télen az aszalt változattal is nagyon finom. Igaz, ha aszalt gyümölccsel készítjük, akkor előtte fehérborba kell kicsit beáztatni a fügét, mert különben nagyon kiszárad sütés közben. Gyorsan elkészíthető, és tejszínhabbal tálalva, biztos a siker. Én most az aszalt gyümölcsös változatot készítettem el.
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:
10 dkg margarin
8 dkg cukor
10 dkg liszt
2 ek darált dió
1 cs vaníliás cukor
1 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 egész tojás
1 tojássárgája
1/2 cs sütőpor
füge
fehérbor
8 dkg cukor
10 dkg liszt
2 ek darált dió
1 cs vaníliás cukor
1 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 egész tojás
1 tojássárgája
1/2 cs sütőpor
füge
fehérbor
Az aszalt fügét langyos édes fehérborba beáztatni, majd alaposan lecsepegtetni.
A margarint a cukorral habosra keverni, majd hozzá adni az egész tojást és a tojássárgáját.
A lisztet összekeverni a sütőporral, a darált dióval és a mézeskalács fűszerkeverékkel. Ezután apránként hozzákeverni a margarinos masszához.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd a beleönteni az alaposan összekevert masszát.
Az előzőleg beáztatott, majd alaposan lecsepegtetett fügét, a massza tetejére rakni. (ízlés szerinti mennyiséget).
Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 50 percig sütni.(ha a teteje kezdene túl pirulni, akkor alufóliával letakarni és úgy sütni tovább)
A sütőből kivéve a formában hagyni kihűlni.
Tálalás előtt tortatálra helyezni, majd ízlés szerint porcukorral megszórni. Ezután felszeletelni, majd tejszínhabbal kínálni.
A lisztet összekeverni a sütőporral, a darált dióval és a mézeskalács fűszerkeverékkel. Ezután apránként hozzákeverni a margarinos masszához.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd a beleönteni az alaposan összekevert masszát.
Az előzőleg beáztatott, majd alaposan lecsepegtetett fügét, a massza tetejére rakni. (ízlés szerinti mennyiséget).
Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 50 percig sütni.(ha a teteje kezdene túl pirulni, akkor alufóliával letakarni és úgy sütni tovább)
A sütőből kivéve a formában hagyni kihűlni.
Tálalás előtt tortatálra helyezni, majd ízlés szerint porcukorral megszórni. Ezután felszeletelni, majd tejszínhabbal kínálni.
De gyönyörű! Imádom a fügét!Gratulálok!
VálaszTörlésSzia Gizi!
VálaszTörlésCsak ámulok, és bámulok, milyen gyönyörű már megint a háttered, és hogy megint mennyi finomságot főztél. Gratula!
Jó hétvégét neked, és a családodnak, és természetesen jó főzőcskézést!
Megint én. Megtaláltam a gyönyörű sablonokat, amiket te is használsz. Remélem nem baj, hogy elnéztem ezt a szuper ötletet tőled? Már idáig is annyi jó tanácsot adtál. Köszönöm szépen.
VálaszTörlésAndi!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!! Én is fügeimádó vagyok!!
Szia Ani!
VálaszTörlésKöszönöm!!!!Látod mindig kitalálok valami újat,(legalább is nekem új)pedig megfogadtam hogy kevesebbet fogok sütni.
Örülök hogy megtaláltad a sablont és te is felhasználod!! Megyek és benézek hozzád, mi finomat készítettél.
Szép hétvégét kívánok én is nektek, és süssél-főzzél finomakat a hétvégén!!!
Nagyon finom lehet!
VálaszTörléstrinity!
VálaszTörlésNagyon finom volt, de friss fügével is fincsi!
Ez nagyon ütös lehet. Gyönyörüen néz ki!!!
VálaszTörlés