Tészta:
50 dk liszt
1 tk sütőpor
25 dk margarin
csipet só
2 ek cukor
1 egész tojás
1 tojás sárgája
0,5 dl tejszín
A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd hozzáadni a többi anyagot is, és jól összegyúrni. Ezután a tésztát kétfelé osztani, és az egyik felét kinyújtani, majd sütő papírral bélelt tepsibe tenni. Megszórni darált dióval, majd a tölteléket rákenni.
Töltelék:
1,5 alma
1,5 alma
2 ek. cukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor
fahéj
mazsola
3 dl almalé
Az almát lereszelni, és citromlével meglocsolni, hogy ne barnuljon meg, majd kicsit állni hagyni.
Ezután jól kinyomkodni. A kinyomott almaléből kimérni 3 dl-ert és ebbe simára keverni a pudingport. Felfőzni, majd hozzáadni a cukrot, a fahajat és a mazsolát. Végül hozzákeverni a reszelt almát, és a tészta tetejére kenni.
Kinyújtani a másik lapot és befedni vele a tölteléket. A megmaradt tojásfehérjével lekenni, és villával megszurkodni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése