2009. augusztus 14., péntek

Farfalle tejszínes csirkemájas raguval


Volt itthon csirke máj, és mivel teljesen tanácstalan voltam hogy mi is legyen az ebéd, így ezt a ragut dobtam össze gyorsan. Tésztát főztem hozzá, és nem is gondoltam hogy ilyen kapós lesz.

1/2 cs Farfalle(masni tészta)
25 dk csirke máj
1 db vörös hagyma
1 db paprika
2 db paradicsom
1 dl tejszín

étel ízesítő
őrölt fehér bors
bazsalikom

A hagymát, a paradicsomot, és a májat kockára vágni. A paprikát vékonyan leszeletelni.
A felkockázott hagymát margarinon elkezdeni párolni, majd pár perc múlva hozzá adni a paprikát és tovább párolni. Ezután bele tenni a paradicsomot, majd ízlés szerint fűszerezni. Ha már kellően megpárolódott, akkor hozzá adni a májat, és készre főzni. Ha a máj már kellően puha, hozzá adni a tejszínt és jól kiforralni, de főzni már nem kell.
A tésztát sós vízben kifőzni, majd hideg vízzel leöblíteni, és a raguval tálalni,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése