Crumble általában édes szokott lenni, eddig én is azt a változatát sütöttem. Na de most olvastam ezt a sós receptet, és mivel szeretem a cukkini minden változatát kipróbálni, így ezt is elkészítettem ma. Lehet kicsit furcsának tűnik, de a ropogósra sült sajtos morzsa, és a zöldségek íze, igen finom végeredményt adtak.
1 db cukkini
4 db paradicsom
10 dk liszt
7,5 dk zsemle morzsa
7,5 dk füstölt Karaván sajt(reszelve)
4 ek. olíva olaj
só
őrölt fehér bors
oregánó
margarin
4 db paradicsom
10 dk liszt
7,5 dk zsemle morzsa
7,5 dk füstölt Karaván sajt(reszelve)
4 ek. olíva olaj
só
őrölt fehér bors
oregánó
margarin
A pite formát jól kikenni margarinnal.
A cukkinit és a paradicsomot felkockázni, és a formába tenni.
A többi hozzávalót egy tálba önteni és gyors mozdulatokkal össze morzsolni. Ezután a zöldségek tetejére szórni, majd alufóliával lefedni.
Előmelegített sütőben, 40 percig párolni, majd a fóliát levéve szép pirosra sütni.
A cukkinit és a paradicsomot felkockázni, és a formába tenni.
A többi hozzávalót egy tálba önteni és gyors mozdulatokkal össze morzsolni. Ezután a zöldségek tetejére szórni, majd alufóliával lefedni.
Előmelegített sütőben, 40 percig párolni, majd a fóliát levéve szép pirosra sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése