2009. május 9., szombat

Karamellkrémes muffin



Ma nem volt időm nagyobb sütkérezésre, így muffint sütöttem. Karamellkrémmel töltöttem meg, és ettől igen finomra sikerült. Tetejére csokoládé kalapot ültettem, ettől pedig még mutatós lett. Így a mai desszert krémes is volt, csokis is volt, na meg persze nagyon finom is volt. Valóban már csak múlt időben beszélhetünk róla, mert mind az utolsó morzsáig elfogyott. Természetesen a dicséretet ma is bezsebeltem érte, és ez igen jólesett.



Tészta hozzávalói:

15 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 ek kakaó
4 db tojás
12 dkg cukor



A tojássárgáját habosra keverni a cukor kétharmadával.
A tojások fehérjét kemény habbá verni a maradék cukorral.
A lisztet összekeverni a kakaóval, és a sütőporral, majd hozzákeverni a tojássárgához.
Ezután óvatosan hozzákeverni a felvert habot.
Belekanalazni a muffin formába, és közepes lángon kb. 20 perc alatt készre sütni.
Teljesen hagyni hogy kihűljön, majd mindegyiknek a tetejét levágni.


Krém hozzávalói:

1 cs karamell pudingpor
3 dl tej
2-3 evő kanál cukor
2 dl Hulala (v. habtejszín)



A pudingport simára keverni a tejjel és a cukorral, majd felfőzni, és hagyni teljesen kihűlni.
A Hulalát kemény habbá verni, és a kihűlt pudinggal óvatosan összekeverni. Habkinyomóba tölteni és a muffin tetejére nyomni.
A levágott tésztát olvasztott csokoládéba mártani, rácsra tenni amíg megszilárdul, majd a krém tetejére helyezni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése