2009. május 10., vasárnap

Gombás csirkemáj

Valami könnyű kis ebédre gondoltam ma, és mivel volt itthon csirke máj, és gomba is így megszületett az ebédünk körvonala a gondolataimba. Ezt követte az elkészítés, majd az ebéd elfogyasztása. Dudára ettük magunkat, finom újkrumpliból készült petrezselymes krumplival tálaltam.

40 dk csirkemáj
50 dk gomba
1 db vörös hagyma
1 pohár tejföl
10 dk sajt
étel ízesítő
szerecsendió
őrölt fehér bors
majoránna
bazsalikom
kakukkfű

A gombát és a hagymát apró darabokra vágni, és pici olajon először a hagymát elkezdeni párolni, majd hozzá adni a gombát is. Ízlés szerint fűszerezni, és készre párolni, addig hogy a leve teljesen elpárologjon.
A májat pici olajon kicsit elősütni, fűszerezés nélkül.
Egy jénaiba belehelyezni a májakat egymás mellé, majd picit megszórni étel ízesítővel. Ezután rápakolni a párolt gombát. Tetejét tejföllel megkenni és reszelt sajttal megszórni.
Közepes hőmérsékletű sütőben szép pirosra sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése