Nagyon szeretem ezt a galuskát készíteni levesbetétnek. Finom és könnyű az állaga. Lehet közvetlen a levesbe is belefőzni, de ha pl. húslevesbe szánom akkor külön főzöm ki egy kis levesbe, és csak tálalás előtt teszem a leveses tálba. Másik habkönnyű galuskarecept itt található, igaz kicsit tovább tart, de azt is érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
4-5 ek búzadara
1 ek liszt
1 ek liszt
3 ek étolaj
1 db tojás
só
A búzadarát és a lisztet egy tányérba tenni és a közepébe kis mélyedést készíteni, majd beleütni a tojást, hozzáadni az olajat és a sót, majd jól összekeverni. 10-15 percet állni hagyni, és ezután kanállal a levesbe szaggatni. Várni míg felforr, majd mérsékelni a lángot, és pár percig együtt főzni, majd lezárni és a tetejét az edénynek teljesen lefedni, mert így még puhul a galuska.
Szia Gizi!
VálaszTörlésGaluska recept után kutakodva találtam rá a Blogodra.Nagyon megtetszett!Csatlakoztam rendszeres olvasónak!
A receptet kipróbálom!Egyszerűnek tünik .
Köszönöm!
Üdv:Johannka
Johannka!
VálaszTörlésNagyon köszönöm, hogy rendszeres olvasóm lettél. Örülök, hogy találsz kedvedre való recepteket. A galuska valóban egyszerű és nagyon finom, sok sikert kívánok hozzá.:)
Helló Gizi!
VálaszTörlésÉn is galuska receptet kerestem a húslevesembe,így akadtam a Tiedre
ki fogom próbálni,és megírom az eredményt
Addig is köszönöm.
Szép napot,üdv:G. Zsuzsa
Kedves Gizi!
VálaszTörlésHolnap jön az Anyukám hozzánk és a Te grizgaluska receptedet fogom kipróbálni.
Bizom Benned!De azért szorits :))
Majd referálok.Addig is , szép napot kiván:
K.Ági
Helló!
VálaszTörlésHát én a recept szerint próbáltam elkészíteni, de a tojás és az olaj egyáltalán nem volt elég a griznek és a lisztnek, össze sem lehetett keverni...még egy kisebb tojás, még egy evőkanál olaj...de így is keményebb lett, mint amilyennek lennie kellett volna. Nem tudom mit csináltam rosszul.
Ani
Kedves Gizike.
VálaszTörlésÉn is megpróbáltam
De nem sikerült.
Van e jelentősége a Gríz,tojás minőségének.
Privátban Írd le légy szíves.
Ku.........vára szerem.
Részletesen írd le .Köszi.
czirakijózsef@invitel. hu
Megköszönném.
Kedves József!
TörlésMegpróbáltam e-mait küldeni, de mivel nem jó címet adtál meg, így aztán nem sikerült. Ennél érthetőbben levélben sem tudnám leírni a receptet. Amikor összekevered, egy lazább masszát kell hogy kapjál, majd a pihentetés után már kissé keményebb lesz. Én levesbe főztem bele, és igazán könnyű, puha grízgaluskát kaptam főzés után.
Mivel most találtam rá az újabb hozzászólásokra, így ma elkészítettem a recept szerint a galuskát.Nekem megint remekül sikerült, elég volt hozzá a tojás és az olaj is. Borsólevesbe főztem bele, és egy könnyű grízgaluskát kaptam. El nem tudom képzelni, hogy miért nem sikerül!!!!!
VálaszTörlésKedves Gizi most talaltam ra erre a grizgaluska receptedre, eppen most probalom ki, remelem sikerul, amint kesz írok mi törtent.
VálaszTörlésSzoval kesz lett a grízgaluska isteni lett nem kemeny nem esik szet könnyu es nagyon finom, en duplaztam a receptet mert nagy a csalad, es így is jo lett köszönöm a receptet, mas recepteket is ki fogok probalni, en most talaltam rad, es nagyon örulök.
VálaszTörlésKedves Ismeretlen!
TörlésNagyon örülök, hogy kipróbáltad a receptet és nem csalódtál benne. Annak is nagyon örülök hogy rám találtál, és előre is köszönöm, ha kipróbálod a Neked tetsző recepteket. További jó sütés-főzést kívánok!
Üdvözlettel: Gizi